Diploma Aslı Gibidir Belgesi Nereden Nasıl Alınır? Diploma aslı gibidir onayı nasıl yapılır?

Diploma Aslı Gibidir Belgesi Nereden Nasıl Alınır? Diploma aslı gibidir onayı nasıl yapılır?
Diploma aslı gibidir nasıl yapılır? Diploma aslı gibidir nerede yapılır? Diploma aslı gibidir noter ücreti ne kadardır? Diploma aslı gibidir yapma yetkisi kimlerde vardır? Tüm merak edilenler haberimiz devamındadır.

Diploma Aslı Gibidir Belgesi Nedir?

Resmi kurum ve kuruluşlarda gerçekleştireceğiniz işlemlerde çoğu zaman adaylardan diploma talep edilmektedir. Bu iş başvurularında, yüksek lisans başvurularında gibi daha bir çok yerde istenilen bir belgedir. Ancak diplomamızın aslını bizden bu belgeyi isteyen kurumlara veremeyiz. Zaten hali hazırda bahsi geçen kurumlar da diplomanın aslını kati suretle kabul etmeyeceklerdir.  Bu durumda sizlerden diplomanın aslı yerine geçen diploma aslı gibidir belgesi talep ederler. Peki diploma aslı gibidir belgesi nasıl ve nereden alınmaktadır? Bunun için bir ücret ödemek gerekir mi?

Diploma Aslı Gibidir Belgesi Nereden Alınır?

Diplomanın aslı gibidir belgesi birçok farklı yerden temin edilebilmektedir. Bu işlem kamu kurum ve kuruluşlarından, mezun olduğunuz yüksek öğretim kurumunun öğrenci işlerinden ve noterlerden gerçekleştirilebilmektedir. Noterlerde gerçekleştireceğiniz aslı gibidir damgası vurdurma işlemi için fazla ücret talep edilebilmektedir. Bu ücret ayrıca noterden notere de değişiklik göstermektedir. Bu sebepten dolayı önerimiz, aslı gibidir yaptırmanız için üniversitenizin öğrenci işlerini kullanmanız olacaktır. Öğrenci işlerinde bu işlem için sembolik bir rakam ( 1 Tl gibi ) talep edilmektedir. İş başvurularında, yüksek lisans başvurularında ve daha birçok işlem için ihtiyacınız olan aslı gibidir belgesini üniversiteden fazlasıyla almanızı öneririz. Zira çok sayıda kurum ve kuruluşa bu belgenizi göndermek durumunda kalabilirsiniz ve her seferinde yeniden çıkartmakla uğraşmak oldukça meşakkatli bir işlem olacaktır.

 

Aslı gibidir belgesi çıkartmak işlemini de bahsettiğimiz üzere, noterlerden de yapabilmektesiniz. Ancak noterlerde aslı gibidir yaptırma ücreti bazen belge başına 30 TL gibi rakamlara çıkabilmektedir. Halbuki üniversitelerin öğrenci işlerinde aynı onaylı belgeyi 1 TL gibi bir rakama çıkartabilirsiniz.

Bir süredir yürürlükte olan kanun kapsamında belgeyi aldığınız kurumdaki yöneticilerin de aslı gibidir onayı vermekle yetkilendirilmişlerdir. Yani elden iş başvurusu yapacaksanız, diplomanızı elden götürmeniz durumunda burada bu belgenin fotokopisi çekilecek ve fotokopiye aslı gibidir damgası vurduracaktır.  Konu hakkına soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.