Diş çürümesinin nedenleri

Diş çürümesinin nedenleri
Diş çürümesinin nedenleri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz..

Ağzımızda farklı birçok bakteri türü yaşar ve bu bakteriler dişlerin üzerinde bakteri plağı denilen yapışkan bir tabaka oluşturur. Birşeyler yediğimiz veya içtiğimiz zaman bu bakteriler asit üretir ve bu asit de mevcut bakteri plağının altındaki dişin koruyucu tabakasını tahrip eder. Yine bu asitler diş minesinde mineral kaybına neden olur ve müdahale edilmediği takdirde bu da diş çürüğünün oluşmasına yol açar. Çürüme dişin ana kısmı olan minede başlar ve mine tahrip olduğunda çürük daha derine, önce dentine ve son olarak da sinirlerin bulunduğu pulpaya (diş özüne) kadar iner.

Dişler; ağız boşluğu içerisinde bulunan üst ve alt çene kemik içine gömülü bulunan diğer ucu ise açıkta olan kemiksi bir yapısı bulunan maddeye verilen isimdir.

Diş çürümesi; çoğunlukla dişin sert dokusu olan mine, onun altındaki dentin ve kimi zamanda kök yüzeyini örten sert dokunun yıkılması olayıdır.

Diş çürümesi nedenleri;

  • Diş fırçalamama
  • Diş ipi kullanmama
  • Asitli içecek tüketme
  • Çok sık kahve tüketme
  • Sigara kullanımı
  • Aşırı Tatlı şeker çikolata tüketimi

61
10
10
10
10
10
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.