Diş Hekimliği hakkında bilgiler – Diş Hekimi Maaşları

Diş Hekimliği hakkında bilgiler – Diş Hekimi Maaşları
Bu yazımızda sizlere Diş Hekimi nasıl olunur, nerede çalışır – Diş Hekimi ne kadar kazanır konusunda bilgiler vereceğiz. Sağlık bakanlığı diş hekimi maaşları, yeni mezun diş hekimi maaşları, diş hekimliği devlet maaşları ne kadar?

Diş Hekimi Nasıl Olunur, Nerede Çalışır – Diş Hekimi Ne Kadar Kazanır

Diş hekimi, ağız, diş ve çevre dokulardan oluşan ağız boşluğunun hekimidir. Diş ve diş eti hastalıklarının tedavisi, diş ve çene ameliyatları ile protez diş yapımı konularında çalışırlar. Diş Hekimliği Fakültesi 5 yıllık bir okuldur. İlk 2 senesi genellikle biyoloji, fizik, kimya, matematik gibi temel bilim derslerinin alırlar. Sonraki 3 senede ise lisans programına özgü derslerle birlikte pratik dersler de ağırlıklıdır. Yeni mezun diş hekimleri Sağlık Bakanlığı’nda diş hekimi olarak çalışmak için başvurabilirler, atanarak çeşitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde çalışabilirler. Özel kliniklerde çalışabilirler ya da kendileri muayenehane açabilirler. Muayenehane açmak için daha fazla eğitim almak zorunda değildirler, yeni mezun bir diş hekimi kendi muayenehanesini açabilir. Büyük şehirlerde muayenehane açıp tutunmak küçük şehirlere göre daha zordur ama tabi ki sabırla çalışıldığında çokça hastası olan bir muayenehaneye sahip olunabilir. Diş hekimlerinin maaşları ise hangi kurumda ve hangi şehirde çalışıldığına, hekimin tecrübesine göre değişmektedir. Yeni mezun bir diş hekimi 1500 TL kazanabilirken tecrübeli bir hekim 15.000TL de kazanabilir. Genelde ilk başta 1.500-4.000TL arasında bir maaşla işe başlanmaktadır.

Ayrıca diş hekimleri Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS)’na  girerek istedikleri bir alanda Diş Hekimliği Fakülteleri’nde uzmanlık eğitimi alarak uzmanlaşabilirler, bu eğitimden sonra uzmanlaştıkları alanda çalışabilirler.

Daha fazla bilgi ve detay için tıklayınız

Diş Hekimleri, Mesleklerini yapmak için 5 senelik bir Diş hekimliği Eğitimi alarak Yüksek Lisans Diplomasına Sahip olmak zorundadırlar. Diplomayı Almadan Diş Hekimliğini Yapan Kişiler “Tebabetin İcrası” Kanunuyla Hapis Cezası olarak nitlendirilen bir Şarlatanlık Suçudur.

Diş Hekimi Maaşları Uzmanlık Dalı ve Uzmanlık Seviyesine göre artış göstermektedir.

Ddsm ve Devlet hastanelerinde : 5-6 bin Türk Lirası + Döner sermaye

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.