Dış politika ve işbirliği nedir

Dış politika ve işbirliği nedir
Dış politika ve işbirliği nedir ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dış Politika:  Bir devletin sınırları ötesindeki devletlere uyguladığı siyasettir. Dış politika, bir siyaset biçimidir. Bir devletin sınırları ötesindeki devletlere uyguladığı siyasete verilen isimdir. Dış politika alanı, uluslararası ilişkilerin alt inceleme dallarından biri olarak gösterilmektedir. 

İş birliği: Amaç ve çıkarları bir olanların oluşturdukları çalışma ortaklığıdır. İşbirliği, bir görevi tamamlamak veya bir hedefe ulaşmak için birlikte çalışan iki veya daha fazla kişi veya kuruluşun sürecidir. İşbirliği ortak çalışmaya benzemektedir. Çoğu işbirliği liderlik gerektirir, ancak liderlik biçimi merkezi olmayan ve eşitlikçi bir grup içinde sosyal olabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.