Diş sağlığınızı korumak için nelere dikkat ediyorsunuz

Diş sağlığınızı korumak için nelere dikkat ediyorsunuz
Diş sağlığınızı korumak için nelere dikkat ediyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağız ve diş sağlığını korumak için günde iki defa dişlerimizi fırçalanmalıdır. Şekerli ve asitli besinler tükettikten sonra mutlaka dişlerimizi fırçalanmalıdır. Yılda iki kez diş hekimine gidip dişler kontrol ettirilmelidir.. Dişlerin arasına kaçan besin artıklarının temizliği için diş ipi kullanılmalıdır. A, C, D vitaminli (havuç, yeşil salata, yumurta, karaciğer, meyve, balık), kalsiyumlu yiyecekler (süt, yoğurt, peynir, yeşil sebze) tüketilmelidir.

Diş sağlığımı korumak için yediğim gıdalara dikkat ediyor, şekerli, asitli, aşırı sıcak ve aşırı soğuk besinleri tüketmiyorum. Bunun yanında günde en az iki defa dişlerimi fırçalıyorum. Dişlerimle gazoz kapağı açmıyor, sert maddeleri ağzıma almıyorum.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.