Diyanet İşleri Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) Soruları ve Cevapları-2 Nisan 2016

Diyanet İşleri Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) Soruları ve Cevapları-2 Nisan 2016
Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri için düzenlenen Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 2 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Sınav sorularını adaylarla birlikte değerlendiriyoruz.

Sınavda adaylara Kur'an bilgisinden 5, Tefsirden 6, Akaid ve Kelamdan 8, Fıkıh ve İlmihalden 20, Hadisten 7, Siyer ve İslam Tarihinden 8 ve Dinler ve Mezhepler Tarihi konularından 6 soru olmak üzere toplam 60 soru soruldu. Saat 14:00'te başlayan sınavda adaylara soruları cevaplamaları için 90 dakika süre verildi.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ (AÇIKLANMADI)

Sınavda çıkan sorular ve cevaplar ÖSYM tarafından açıklandığında üstte verdiğimiz link aktif olacaktır.

Sınava İlişkin Değerlendirmeler

Diyanet İşleri Başkanlığının Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına camilerde görev yapan personeller görev yeri değişiklikleri amacıyla, başka kadrolarda bulunup imamlık, müezzinlik gibi kadrolara naklen geçiş yapmak isteyenler ile görevde yükselmek isteyen adaylar girmektedir.

Sınavda adayların doğru cevapladığı soru sayısı değerlendirmeye alınacağından yanlış cevapların bir etkisi olmayacak ve sınav puanı doğru sayısına göre hesaplanacak.

Sınavda bu yıl çıkan sorular geçmiş sınavlarla değerlendirildiğinde sizce kolay mıydı, yoksa daha mı zordu? Sınavda hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular var mıydı?

Sınav sorularına ve emin olamadığınız sorulara ilişkin yorumlarınızı ve düşüncelerinizi alt kısımda yer alan yorum bölümümüzden diğer adaylarla paylaşabilir genel durumunuzu değerlendirebilirsiniz.

2016 yılı DİB-MBSTS sonuçları 14 Nisan Perşembe günü açıklanacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.