Doç. Dr. Bayram ÇETİN kimdir

Doç. Dr. Bayram ÇETİN kimdir
1972 yılında Gaziantep’in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı.

1993 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı’nda “Kompozisyon Tipi Sınavlarda Kompozisyonun Biçimsel Özelliklerinden Kestirilen Puanların Anahtarla ve Genel İzlenimle Puanlanmasından Elde Edilen Puanlarla İlişkisi” konulu tezi ile tamamladı. 
Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı’nda 2005 yılında “Geleneksel Yöntemle ve Eleme Yöntemi ile Puanlanan Çoktan Seçmeli Testlerin Psikometrik Özelliklerinin İncelenmesi” konulu tezi ile tamamladı.
2005 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yardımcı doçentlik unvanını aldı.2010 yılında Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında doçentlik unvanını almıştır. 
Bayram Çetin çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi danışmanlığı yürütmüş bilimsel dergilerde, çok sayıda makaleler yayımlamış, kongrelerde bildiri sunumları gerçekleştirmenin yanında ve kitap bölümleri yazarlığı da yapmıştır.
İngilizce bilen Bayram Çetin evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.