Doğa, bir sanat yapıtı olarak görüldüğü zaman güzeldir sözüyle Kant, ne anlatmak istemektedir

Doğa, bir sanat yapıtı olarak görüldüğü zaman güzeldir sözüyle Kant, ne anlatmak istemektedir
Doğa, bir sanat yapıtı olarak görüldüğü zaman güzeldir sözüyle Kant, ne anlatmak istemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğa kendiliğinden var olmamıştır büyük yaratıcının büyük eseridir diyen görüşe göre Doğa ancak muazzam bir sanatçının elinden çıkabilir bu muazzam sanatçı ise Allah'tır.

Dolaysıyla sanat güzelliği doğa güzelliğine götüren bir kılavuz olmakta ve doğadaki güzelliklerin daha iyi kavranmasında yardımcı oluyor. Çünkü doğadaki güzellikleri fark edip kavramak için belli bir estetik tavrın sergilenmesi önemli. Bu tavrı da ancak sanatla ulaşmak mümkün. Bu nedenle Kant’ın “Doğa, bir sanat yapıtı olarak görüldüğü zaman güzeldir.” Sözünü bu açıklamalar eşliğinde anlamak gerekir. Ancak böyle estetik bir tavır sayesinde doğa, zaman ve mekân realitesinden sıyrılarak tinsel bir biçim alabilir.

7
8
8
8
8
8
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.