Doğa, insan için yaratılmıştır, doğa insanın varlığıyla güzelleşir, canlanır, anlam kazanır

Doğa, insan için yaratılmıştır, doğa insanın varlığıyla güzelleşir, canlanır, anlam kazanır
Doğa, insan için yaratılmıştır, doğa insanın varlığıyla güzelleşir, canlanır, anlam kazanır görüşüne katılıyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğa, insanın bir parçasıdır. İnsanlar doğada kendi varlıklarını bulurlar, hayatları da anlamlı hale gelir. Doğa insan için yaratılmıştır. İnsan da bir canlı olarak doğanın parçasıdır. Doğanın varlığıyla insan güzelleşir, insanın varlığıyla da doğa güzelleşir, canlanır ve anlam kazanır.

Doğa insanların doğal bir hayat yaşaması için gereklidir. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmak için doğanın bir parçası olarak hareket etmeliyiz. Doğayı korumalıyız. Çevre kirliliklerine karşı dikkatli olmalı ve bu kirliliklerin meydana gelmesini engellemeliyiz. Doğayı korumak insanı ve diğer canlıları korumak anlamına gelir.

Doğa, insan için yaratılmıştır. Doğa insanın varlığıyla güzelleşir, canlanır, anlam kazanır görüşüne katılmıyorum. Çünkü

  • Doğa insanlar için yaratılmamıştır. Tam tersine insanlar doğanın bir parçası olarak yaratılmışlardır.
  • Doğayı kendi isteğimiz doğrultusunda kendi bencilliğimiz için zarar verecek şekilde kullanmamalıyız.
  • Doğa bize emanettir. Doğayı bozmamalı ve doğayı korumalıyız.
  • Doğa ancak biz ona gereken değeri verirsek anlam ve güzellik kazanır yok edersek biz de yok olmaya mahkum oluruz.
  • Doğa çevredeki tüm canlıların kullandığı bir alandır. Fakat maalesef günümüzde insanlar doğaya çok zarar vermektedir.
  • Doğayı çöp ile, gaz ile, atıklar ile, yakarak ve benzeri şeyler ile yok ediyoruz. Dolayısıyla içerisinde yaşayan canlılarda yok oluyor.

113
276
109
44
1056
201
273
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.