Doğada bulunan besin kaynakları sınırsız mıdır

Doğada bulunan besin kaynakları sınırsız mıdır
Doğada bulunan besin kaynakları sınırsız mıdır, bu konuda sizlere kısa bilgiler verelim.

Doğada insanların beşeri ihtiyaçlarının karşılanması için birçok imkan bulunmaktadır. Barınma, korunma, beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için insanlar doğadan yardım alırlar. Doğada bulunan besin kaynakları bitkisel ve hayvansal kaynaklı olarak şekillenmektedir.

Doğada bulunan besin kaynakları sınırsız değildir. Doğal bitki örtüsünün yaşaması için iklim, yeryüzü şekilleri, ısı ve sıcaklık gibi etkenlerin korunması gerekir. Hayvanların neslinin tükenmemesi için birçok türün koruma altına alınması ve besin zincirinin bozulmaması gerekir. Bu nedenle doğada bulunan besin kaynakları sınırlıdır ev bu bilinçle kullanılmalıdır.

Doğal besin kaynaklarının tüketimi insan sağlığının korunması için de gereklidir. Bu nedenle besin kaynaklarının israf edilmeden kullanılması gerekir.

131
8
150
7
7
5
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.