Doğada molekül hâlinde bulunan başka element ve bileşik örnekler

Doğada molekül hâlinde bulunan başka element ve bileşik örnekler
Sizler de doğada molekül hâlinde bulunan başka element ve bileşik örnekleriniaraştırınız, araştırma sonuçlarınıza dayanarak çeşitli şekillerde ve çeşitli malzemelerlemolekül modelleri oluşturarak bir afiş hazırlayınız.

1- Atomik yapıdaki elementler: Bazı elementleri oluşturan aynı cins atomlar doğada tek başlarına bulunurlar. Böyle atomlara sahip elementlere atomik yapılı elementler denir. Atomik yapılı elementlerin en küçük taneciği atomlardır. Örnek: Demir, bakır, alüminyum, çinko, kurşun, altın gibi elementler atomik yapılıdır.

2- Moleküler yapıdaki elementler: Bazı elementleri oluşturan aynı cins atomlar doğada ikili gruplar halinde bulunurlar. Böyle atomlara sahip elementlere moleküler yapılı elementler denir. Moleküler yapılı elementlerin en küçük taneciği moleküllerdir. Örnek: Hidrojen, oksijen, iyot, karbon, fosfor, kükürt, azot…

Elementlerin özellikleri :

  • Kendi özeliğini taşıyan en küçük yapı birimleri atomlardır.
  • Aynı cins atomlardan oluşurlar.
  • Kendinden daha basit ve farklı maddelere ayrılamazlar.
  • Saf maddelerdir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.