Doğada oluşan su döngüsünün sonuçları

Doğada oluşan su döngüsünün sonuçları
Doğada oluşan su döngüsünün sonuçlarını canlılar açısından değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su, sıvı bir maddedir ve sıvı halindeyken her sıcaklıkta buharlaşabilir. Suyun katı halde bulunduğu sıcaklık 0 °C ve altındaki sıcaklıklar; sıvı ve gaz halinde bulunduğu sıcaklık ise 0 °C ve üzerindeki sıcaklıklardır. Dünya’da meydana gelen sıcaklık değişimleri, suyun fiziksel halini değiştirerek bir döngü oluşturmasına neden olur. Bu olay doğal bir şekilde gerçekleşir ve “su döngüsü” olarak tanımlanır.

Güneş ışınlarından alınan enerjiyle okyanuslardaki, göllerdeki ve toprağın yapısında bulunan su buharlaşır. Bu buharlaşmada su kirleticilerden arınır, kirleticiler yeryüzünde kalır. Daha sonra su temiz bir şekilde yeryüzüne yağış olarak düşer. Su döngüsü doğal bir damıtma işlemidir ve böylece sular temizlenir. İnsanların ve diğer bütün canlıların doğadaki her türlü kirleticiden göreceği zararı en aza indirmek amacıyla gerçekleşen doğal bir sistemdir.

Suyun yerküre, suküre ve atmosfer arasında buharlaşma, yoğunlaşma, yağış, akış gibi aşamalardan geçerek sürekli bir döngü halinde bulunma durumuna Su Döngüsü denir. Aynı zamanda hidrolojik döngü adıyla da bilinen su döngüsü, iklimsel olayları ve yaşamın sürekliliğini belirleyen temel etmenlerden biridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.