Doğal yaşamın korunması neden önemlidir

Doğal yaşamın korunması neden önemlidir
Doğal yaşamın korunması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal çevrenin korunması önemlidir çünkü doğal çevre olmazsa insan nefes alacak oksijenden eksik kalır.

Doğayı korumak geleceği korumak demektir. Biz doğayı korumazsak gelecek nesillere Temiz, güzel bir doğal yaşam ortamı bırakamayız.

Doğal yaşam alanlarını, doğayı biz kendi ellerimizle kirletiyoruz. Her geçen gün dünyamız kirleniyor. Mesela Denizlerde yaşayan canlılar biz  sahilleri kirlettiğimiz, denizleri kirlettiğimiz için yaşam alanlarından mahrum kalıyorlar.

Doğal yaşamın korunmasının neden önemli olduğunu birlikte öğrenelim;

  • Hayvanların ve hayvanların yaşadığı alanların korunması gerekir çünkü hayvanlar ekosistemin bir parçasıdır. Hayvanlar yok olursa doğa ve bizler de yok oluruz.
  • Doğal yaşam bir döngü içerisindedir. Doğal yaşamın her bir unsuru, doğal yaşamın zinciridir. Yalnızca bir halka kopsa bile, doğal yaşam alt üst olur.
  • Sular kirletilmemeli, sulara atıklar bırakılmamalıdır. Gereksiz su kullanımı durdurulmalıdır. Aksi halde sular kullanılamayacak kadar kirlenir ya da azalır. Böylece kuraklık ve susuzluk yaşarız. Su olmazsa tüketmek için ürün yetişmez, içmek ve temizlenmek için su olmaz ve yaşamımıza devam edemeyiz.
  • Orman alanlarını korumalıyız. Bunun nedeni hava kirliliğini önlemek ve doğal yaşam dengesini bozmamaktır.
  • Toprağa ektiğimiz ürünlere kimyasal tarım ilaçları eklememeliyiz. Bu ilaçlar toprağa karışır. Topraktaki canlıları yok eder. Ayrıca topraktan içtiğimiz sulara karışır ve sağlığımız bozulur.
  • Doğal yaşam, bitkiler, hayvanlar, su ve hava ile bütündür. Bu bütün, işleyen bir saat gibidir. Eğer buna zarar verirsek yaşama devam edemeyiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

408
118
387
36
29
106
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.