Doğru, sarsılır ama yıkılmaz atasözünün anlamı

Doğru, sarsılır ama yıkılmaz atasözünün anlamı
Doğru, sarsılır ama yıkılmaz, özü sözü bir olan dürüst kişiler, hataları ve başkalarının sözleriyle itibar (saygınlık) kaybetseler bile zaman içinde yitirdiği değerleri yeniden kazanırlar.

Doğru, sarsılır ama yıkılmaz, Doğru, sarsılır ama yıkılmaz atasözünün anlamı, Doğru, sarsılır ama yıkılmaz anlamı şu şekilde :

Özü sözü bir olan dürüst kişiler, hataları ve başkalarının sözleriyle itibar (saygınlık) kaybetseler bile zaman içinde yitirdiği değerleri yeniden kazanırlar.

Doğru, sarsılır ama yıkılmaz kompozisyon

Hepimiz bu dünyada kendimize birtakım faydalar sağlamak ve kazanç elde etmek için çalışmaktayız. Bazıları vardır ki hırsına köle olur ve çıkarları uğruna her şeyi yapabilir. Doğruluk ve dürüstlük gibi değerleri “çocuk masalı” olarak adlandırır. Kazanmak için her şeyi mübah görür. Böylesi anlarda hakkı, hakikati gözetenler işlerini doğru biçimde yapanlar geri planda kalabilir. Zor zamanlar yaşayabilir. Ancak her işini hakkı ile yapan ve etrafındakilerin hayır duasını alanlar er ya da hak ettiği yere gelir. Kısa bir süre kaybetmiş gibi gözükebilir ama sonunda hak ettiği yere mutlaka gelir.
 
“Doğru sarsılır ama yıkılmaz” atasözü dürüst insanların hayatlarının bazı dönemlerinde sıkıntılar yaşasa bile günü gelince hak ettiği saygınlığı kazanacağını ifade etmektedir. Bu sebeple zararımıza bile gözükse doğruları konuşmaktan ve doğruları yapmaktan çekinmemeliyiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
15
12
10
11
12
11
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum