Doğu Cephesi’nin başarıyla kapanması diğer cepheleri nasıl etkilemiştir

Doğu Cephesi’nin başarıyla kapanması diğer cepheleri nasıl etkilemiştir
Doğu Cephesi’nin başarıyla kapanması diğer cepheleri nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğu cephesinden elde edilen mühimmat ve orda bulunan askerler Batı cephesine gitti. Batı cephesinde başarılı olundu ve Güney cephesindeki Fransızlar Hatay hariç Anadolu’yu terk etti.

Doğu cephesi TBMM’nin doğuda Ermenilere karşı düzenli ordu ile mücadele ettiği bir cephedir. Bu cephede Ermeniler doğuda bir Ermeni devleti kurmak için çabalamışlardır. Kâzım Karabekir paşanın bu bölgede kahramanca savaşması ile Ermeniler mağlup edilmiş, Gümrü anlaşması ile Doğu sınırı güvence altına alınmıştır.

Gümrü anlaşması uluslar arası hukuki alanda TBMM’nin resmi imzaladığı ilk anlaşma olması bakımından önemlidir. Doğu cephesinin kapanması ile birlikte burada bulunan mühimmat ve askerler batı cephesine sevk edilmeye başlanmıştır. Batı cephesinde olumlu sonuçlar alınması güney cephesinde Fransızların Hatay hariç Anadolu'yu terk etmelerine sebep olmuştur.

3
3
4
2
5
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.