Doğuştan gelen davranış şekillerinin canlılara sağladığı faydalar nelerdir

Doğuştan gelen davranış şekillerinin canlılara sağladığı faydalar nelerdir
Doğuştan gelen davranış şekillerinin canlılara sağladığı faydalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğuştan gelen davranışlar, içgüdüsel ya da refleksif davranışlarla ortaya çıkan davranışlardır. Belli bir uyarıcısı olan , ertelenebilen ani ve basit davranışlar refleksif davranışlardır. Doğuştan& potansiyeli olan, olgunlaşma sonucu ortaya çıkan türe özgü davranışlara da güdüsel davranış denmektedir.

Doğuştan gelen davranışlar, refleks ve içgüdü olmak üzere iki bölümde incelenmektedirler. Bu davranışlar canlıların kalıtsal kodlarında bulunmakta ve bu doğrultuda canlının bilinci ile uygulanmaktadır.

Doğuştan gelen bazı yemek yeme, üreme, yavru bakımı, yuva kurma gibi davranışlar canlıların nesillerinin devamı ve canlılığın devamı açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Canlıların doğuştan itibaren yaptığı, öğrenilmiş davranışlara doğal yada doğuştan gelen davranışlar denir. Doğuştan gelen davranışlar kalıtsaldır. Çevrenin bu davranışlar üzerindeki etkisi çok azdır. Aynı tür canlıların doğuştan gelen davranışları çevresel etkenlere bağlı olmaksızın hemen hemen aynıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.