Doktor eş anlamlısı nedir

Doktor eş anlamlısı nedir
Doktor kelimesinin eş anlamı nedir, doktor nedir, doktor TDK anlamı nedir, doktor kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Doktor kelimesinin ilk anlamı "Hekim" olarak ifade edilirken Türk Dil Kurumu Resmi sitesine göre bu kelime; "Bir fakülteyi veya bir yüksekokulu bitirdikten sonra belli bir bilim dalında en yükseköğrenim basamağına vardığını, geçirdiği özel sınavla ve başarılı bir eserle gösterenlere verilen akademik unvan." Olarak tanımlanmaktadır.

Doktor kelimesinin zıt anlamlısı nedir

Doktor kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Tabip, hekim, sağaltman, sagan

Doktor TDK anlamı nedir

1. isim Hekim.
2. isim Bir fakülteyi veya bir yüksekokulu bitirdikten sonra belli bir bilim dalında en yükseköğrenim basamağına vardığını, geçirdiği özel sınavla ve başarılı bir eserle gösterenlere verilen akademik unvan.

Doktor kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Suzinak faslının eski yeni şarkıları birbirini takip ederken bu hâle gülen doktor gezinmeye başladı." - Ahmet Hikmet Müftüoğlu
  • Doktorların çalışma saatleri her zaman tartışılıyor.
  • Doktorlar az çalışıp çok para kazanmak istiyor.
  • Bazı doktorlar işinin hakkını vererek çalışıyor.
  • Büyük kızımız çocuk doktoru oldu.

Etiketler :
42
0
1
0
1
1
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.