Dört Halife Dönemi’nin Cumhuriyet Dönemi olarak nitelendirilmesinin gerekçeleri neler olabilir

Dört Halife Dönemi’nin Cumhuriyet Dönemi olarak nitelendirilmesinin gerekçeleri neler olabilir
Dört Halife Dönemi’nin “Cumhuriyet Dönemi” olarak nitelendirilmesinin gerekçeleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dört Halife Dönemi, Peygamber (a.s.)’ın vefatından sonra başlayan bir vetiredir. Peygamber (a.s.) vefat edince Hazreti Ebubekir (r.a.), Peygamber (a.s.)’ın işaretiyle halife seçilmiştir. Halifelik döneminde yalancı peygamberleri yok etmek ile uğraşmıştır.

Hazreti Ebubekir (r.a.)’dan sonra Hazreti Ömer (r.a.) halife olmuştur. İslam fetihleri hızlanmıştır. Düzenli ordular kurulmuştur. Hazreti Ömer’i de bir heyet seçmiştir. Ondan sonra Hazreti Osman (r.a.) halife olmuştur. Kuranı Kerim çoğaltılmıştır. Hazreti Osman da seçilmiştir. Ondan sonra Hazreti Ali (r.a.) halife olmuştur. Siyasi ayrılıklar başlamıştır. Halife dönemi seçimler dönemi olarak cumhuriyetle kıyaslanmaktadır. Temelde benzerlikler taşısa da prensip olarak farklılıklar da barındırmaktadır.

11
21
154
8
6
10
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.