Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Yazı

Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Yazı
Dünya Çocuk Kitapları Haftası ne zamandır ve ne amaçla kutlanmaktadır, Dünya Çocuk Kitapları Haftası hakkında bilgi.

Amerikan İzcileri Kitaplık Yöneticilerinin başlattığı, kitap haftası düzenlemesi, aydınlar, yazarlar, yayıncılar tarafından benimsendi ve destek gördü. Çalışmalar sonunda, kasım ayının ikinci haftası dünyanın birçok uygar ülkesinde “Kitap Haftası” olarak kabul edildi. Milletlerarası bir duruma gelen bu hafta yurdumuzda ve diğer ülkelerde “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Okullarda öğretmenler, kitabı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak için çocuklara, ders kitaplarının dışında dergiler ve kitaplar okumalarını söylerler. Bu amaca hizmet için, sınıf ve okul kitaplıkları kurarlar. Öğrencilere kitaplar dağıtarak okumalarını sağlarlar. Evlerine götürmelerini ve evde de okumalarını sağlarlar.

Okumada amaç; bilgi kazanmak, zevk almak, hayatı tanımaktır. Çocuk bu amaçla yazılan kitapları tanımalı, bulmalı, okumalı ki, amacına ulaşsın. Küçük yaşta başlayan okuma zevki, büyüdükçe kökleşir ve gelişir.

Kasım ayının ikinci pazartesi ile başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında esas çocuklarda okuma sevgisini yaratmak, yaymak ve güçlendirmektir. Okuma sevgisinin sağlanması, köklü olması, okuma aracı olan kitaplarla sağlanır. Bu haftada yapılan bütün konuşmalarda, yazılarda, yayınlarda kitap tanıtılır. Kitabın önemi üzerinde durulur. Kitaplık, kütüphanenin bu konudaki büyük görevi anlatılır.

Kitap ve okuma zevkinin çocuklarımızda yaratılması ve kalıcı olması için aile, öğretmenler, yazarlar, kitapçılar, yayıncılar, kitaplık ve kütüphaneler göreve çağrılır. Kitap sergileri açılır. Yurdumuzdaki ve dünyadaki çeşitli kitaplar tanıtılır. Satışları yapılır.

Okullarımızda da kitap sergileri açılır. Öğrencilerin sınıf, okul kitaplıklarından ve çevredeki kütüphanelerden nasıl faydalanacakları öğretilir. Kitap almaları, bol bol kitap okumaları sağlanır. Çevredeki kitap sergileri gezilir. İmkanı olanlara bir küçük kitaplık kurma yolları ve yöntemi öğretilir.

Eğitici çalışma kollarından; Yayın Kolu, Kültür ve Edebiyat Kolu, Kütüphanecilik Kolu arkadaşlarına faydalı olacak çalışmalar yaparlar. El birliği ile haftanın en iyi şekilde kutlanmasını sağlarlar.

4
11
1
1
1
1
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.