Dünya diyabet günü ne zaman kutlanır

Dünya diyabet günü ne zaman kutlanır
Dünya diyabet günü ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her yıl 14 Kasım, Dünya Diyabet Günü olarak kutlanır. Ülkemizde, diyabet ve diyabete bağlı oluşan sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu günün amacı, diyabet konusunda toplumda farkındalık yaratmaktır. Obezite, diyabet oluşumunda önemli bir risk faktörüdür. Diyabet hastalığı konusunda toplum bilinçlendirilmelidir. İnsanlara, çocukluk çağından itibaren sağlıklı beslenme ve spor yapma alışkanlıklarının kazandırılması çok önemlidir. Dünya Diyabet Günü’nde diyabetin sebepleri, teşhisi, tedavisi ve organlara verebileceği zararlarla ilgili halkı aydınlatıcı etkinlikler düzenlenir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Dünya Diyabet Federasyonu’nun (IDF) tarafından, 1921 yılında insülini bularak diabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig‘in doğum yıl dönümü anısına 14 Kasım tarihini Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da 2007’den itibaren 14 Kasım Günü’nü resmi olarak “Dünya Diyabet Günü” olarak tanımıştır. Diyabetin sebepleri, belirtileri, tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları açısından halkı aydınlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenen Dünya Diyabet Günü ülkemizde de Sağlık Bakanlığı öncülüğünde kutlanmaktadır.

15
15
15
15
15
15
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.