Dünya kupasında forma giyen en yaşlı futbolcu kimdir

Dünya kupasında forma giyen en yaşlı futbolcu kimdir
Dünya kupasında forma giyen en yaşlı futbolcu kimdir sorusunun cevabını vereceğiz. Maradona, Pele, Taffarel ve Mondragon kaç yaşında futbolu bıraktı?

Soru : Dünya kupasında forma giyen en yaşlı futbolcu kimdir 

A- Maradona

B- Pele

C- Taffarel

D- Mondragon

Doğru Cevap: Mondragon

Kim Milyoner Olmak İster yarışma programına katılan 26 yaşındaki Doğuş Can Delihasan 125 bin liralık soruya kadar geldi. Buradaki soruyu da bilen ancak cevaplayamayan yarışması 60 bin TL ile ayrıldı.

Rizeli yarışması 125 bin liralık "Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu kimdir?" sorusunun cevabının "Mondragon" olduğunu söyledi ancak riske etmek istemediği için 60 bin liralık çeki alarak yarışmadan çekildi.

Mondragon Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu oldu

Kolombiya'nın Japonya'yı 4-1 yendiği maçta oyuna giren eski Galatasaraylı kaleci Faryd Mondragon, Dünya Kupaları tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu unvanını ele geçirdi.
Bu arada 84. dakikada David Ospina'nın yerine oyuna giren 43 yaşındaki Faryd Mondragon, Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu unvanına erişti.
Bir dönem Galatasaray'ın da kalesini koruyan Mondragon, rekoru Kamerunlu Roger Milla'dan devraldı. Milla, 1994'te ABD'de yapılan Dünya Kupası'nda Rusya karşısında forma giydiğinde 42 yaşından 1 ay 8 gün almıştı.
Brezilya 2014'te Japonya karşısında sahaya çıktığı maçta 43 yaşından 4 gün alan Mondi diye de bilinen Mondragon, Milla'nın 20 yıllık rekorunu kırmayı başardı.

DÜNYA KUPASI’NDA EN YAŞLI FUTBOLCULAR

Faryd Mondragon Kolombiya 2014 43
Roger Milla Kamerun 1994 42
Pat Jennings İngiltere 1986 41
Peter Schilton İngiltere 1990 40
Dino Zoff İtalya 1982 40
Ali Boumnijel Tunus 2006 40

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum