Dünya matematik birincisi Türk okulundan

Dünya matematik birincisi Türk okulundan
Dünya genelinde 110 ülkeden 9 milyon öğrencinin girdiği Edexcel IGCSE sınavında matematik dalında dünya birincisini Bangladeş'teki Türk okulu çıkardı.

Uluslararası Ümit Türk Okulları'nın 10. sınıf öğrencisi ve IGCSE matematik birincisi Ragib Mustafa, ödülünü İngiltere'nin Dakka büyükelçisinin elinden aldı.

British Council Bangladeş Direktörü Brendan McSherry, Türk okullarının ülkedeki en iyi uluslararası okullarından biri olduğun belirterek, "Bu sınavda dünyanın en yüksek notunu aldılar." dedi.

Edexcel Ülke Yöneticisi Saidur Rahman da Türk okulu öğrencilerinin bu sınavda çok büyük başarı elde ettiğini dile getirdi.

Ragib Mustafa ise öğretmenlerinin sadece ders başarısıyla ilgilenmediğini, öğrencilerin kendilerini her yönden geliştirmesine destek verdiğini vurguladı. Mustafa, "Bu okulun kapısına küçük bir çocuk olarak girdiğim andan itibaren hayatımda ciddi bir değişim gerçekleşti. Bunun için okuluma çok minnettarım." dedi.

Uluslararası Ümit Türk Okulları Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Koca ise 1996'dan bu yana Bangladeş'te hizmet ettiklerini belirtti ve "Okulumuzun ismini hem Bangladeş'te hem de uluslararası platformda çocuklarımızın başarıları ile duyurmaktayız. Bu sene öğrencilerimizden Ragib, matematikten dünya birincisi olarak okulumuzun ve Bangladeş'in adını uluslararası arenada duyurmuş oldu. Bundan son derece memnunuz. Öğrencimizi tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan Bangladeş'teki Türk okulları aynı sınavda iki ülke birincisi de çıkarttı. Zarin Tasnim ticaret dersinden, Afganistan büyükelçisinin oğlu Masud Oraz da Türkçe dersinden ülkedeki en yüksek notu aldı

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.