Dünya üzerinde farklı iklim tiplerinin etkili olmasının nedenleri

Dünya üzerinde farklı iklim tiplerinin etkili olmasının nedenleri
Dünya üzerinde farklı iklim tiplerinin etkili olmasının nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya, kendi ekseni etrafında dönerken bir de güneş etrafında belli bir yörüngede dönmektedir. Dünyanın bu iki türlü hareketi belli sonuçların yaşanmasında etkili olmaktadır. Bu sonuçlardan biri de mevsimlerin ve iklimlerin oluşmasıdır. Isı, sıcaklık, nem ve basın gibi fiziki etkenlerin oluşması geniş coğrafyalar üzerinde etkili olan iklimlerin oluşmasında etkili olmaktadır.

Dünya üzerindeki farklı iklim tiplerinin meydana gelmesinde, dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi, güneş etrafında dönmesi, sürekli rüzgarların oluşması, denizler ve okyanuslar sayesinde buharlaşmanın oluşması ve gece ve gündüz farklarından dolayı sıcaklık farklarının oluşması gibi durumlar etkili olmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

108
10
2
69
5
7
233
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.