Dünya'da Güneş'in doğmasının ve batmasının sebebi nedir

Dünya'da Güneş'in doğmasının ve batmasının sebebi nedir
Dünya'da Güneş'in doğmasının ve batmasının sebebi nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Dünya'da Güneş'in doğmasının ve batmasının sebebi nedir 

A- Dünya'nın kendi etrafında dönmesi

B- Dünya'nın Güneş etrafında dönmesi

C- Güneş'in kendi etrafında dönmesi

D- Güneş'İn Dünya etrafında dönmedi

Doğru Cevap: Dünya'nın kendi etrafında dönmesi

Dünyanın kutuplardan geçtiği düşünülen ekseni etrafındaki günlük hareketi sonucu gece ve gündüz meydana gelir. Dünya, ekseni etrafında batıdan doğuya doğru döner. Bu hareket sırasında güneş ışınları, yuvarlak olan dünyanın bir tarafını aydınlatırken diğer tarafı karanlıkta kalır. Aydınlanan kısım gündüz, karanlıkta kalan kısım ise gece olur. Dünya, batıdan doğuya doğru döndüğü için doğudaki nokta batıdakine göre güneşi daha önce görür. Gündüz ve gece birbirini takip eder. Dünya, kendi ekseni etrafındaki dönüş hareketinin bir gün içinde tamamlar. 24 saatlik zaman dilimi olan bir gün ise gece ve gündüzden oluşur. Gece ve gündüz sadece 21 mart ve 23 eylül tarihlerinde dünyanın her yerinde eşit olur ve her biri 12 şer saattir. Çünkü bu tarihlerde güneş ışıkları ekvatora dik gelir.

Kaynak:Eğitim Sistem

34
35
34
34
17
4
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.