Dünya'mızın şekli neye benzer

Dünya'mızın şekli neye benzer
Dünya'mızın şekli neye benzer, Dünyanın şekli nedir, Dünya neye benzer bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Dünya'nın şeklini tanımlamak için küre, yuvarlak, geoit, küresel gibi birçok kelime kullanılır. Bilim adamlarının birçoğu dünyanın biçimini tanımlarken ''geoit'' kelimesini kullanır. Dünya'nın alt ve üst kısımları hem merkezkaç kuvveti hem de kütle-çekiminin etkisiyle basıktır. Orta kısmı ise kutup bölgelerine göre daha şişkindir. Geometrik bir şekil olan Geoit'in bilimsel adı ''Jeoit'tir.''

Dünya'mızın şekline sınıfımıza getirdiğimiz küreden baktığımızda top gibi tam yuvarlak olmadığını görürüz. Bu şekle ve uzaydan çekilen fotoğraflara baktığımızda Dünya'mız alt ve üstten basık ortası hafif şişkin bir durumdadır. Dünya'mızın bu biçimine Geoit denir. Dünya'mızı portakala ve geceleri gördüğümüz Ay'a benzetebiliriz.

Kıyıdan uzaklaşan bir geminin önce gövdesi, sonra bacası ve daha sonra dumanı gözden kaybolur. Sürekli aynı yöne ve aynı yükseltiden uçan uçak, ilk kalktığı yere tekrar gelir.

Dünya'mız kendi ekseni etrafında dönmesi bir gün sürer.(yani 24 saat) Bu dönüş hareketinden gece gündüz oluşur. Güneş doğudan doğuyor batıdan batıyor gibi görünür. Bunun nedeni; kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru dönmesidir.

2
1
55
14
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.