Dünyanın %75’inin su olmasına rağmen içilebilir su kaynaklarının %1 gibi çok küçük bir oranda olmasının nedenini açıklayınız

Dünyanın %75’inin su olmasına rağmen içilebilir su kaynaklarının %1 gibi çok küçük bir oranda olmasının nedenini açıklayınız
Dünyanın %75’inin su olmasına rağmen içilebilir su kaynaklarının %1 gibi çok küçük bir oranda olmasının nedenini açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dünyanın %75’inin su olmasına rağmen içilebilir su kaynaklarının %1 gibi çok küçük bir oranda olmasının nedenini açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Dünya yüzeyinin %75'i su ile kaplı olsa da içilebilir su kaynakları sınırlıdır çünkü çoğunlukla tuzlu su ve buzullar şeklinde bulunurlar. Yeraltı suları da kirlilik ve aşırı kullanım gibi sorunlarla karşı karşıyadır. Bu nedenle içilebilir suyun sadece %1'lik bir kısmıdır.

Dünya yüzeyinin %75’i su ile kaplı olmasına rağmen, içilebilir tatlı su kaynakları sadece %1 gibi çok küçük bir oranda bulunur. Bu durumun nedeni şunlardır:

  • Tuzlu suların baskınlığı: Dünyanın yüzde 97’sinden fazlası tuzlu sulardan oluşur. Denizler ve okyanuslar, içme suyu olarak kullanılamaz.
  • Tatlı suların dağılımı: Tatlı suların yüzde 3’ü yeryüzünde bulunur ve sadece üçte biri kullanılabilir durumdadır. Bu kaynaklar da kirlilik, kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle azalmaktadır.
  • Artan nüfus ve kirlilik: Dünya nüfusu artarken, su talebi de artmaktadır. Ayrıca çevre kirliliği de içilebilir su kaynaklarını olumsuz etkilemektedir.

Bu nedenlerle, içilebilir su kaynakları giderek azalmakta ve gelecekte daha büyük bir sorun haline gelmesi beklenmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.