Dünya’nın Ay’a uyguladığı kuvvetin büyüklüğüyle Ay’ın Dünya’ya uyguladığı kuvvetin büyüklüğü eşit midir

Dünya’nın Ay’a uyguladığı kuvvetin büyüklüğüyle Ay’ın Dünya’ya uyguladığı kuvvetin büyüklüğü eşit midir
Dünya’nın Ay’a uyguladığı kuvvetin büyüklüğüyle Ay’ın Dünya’ya uyguladığı kuvvetin büyüklüğü eşit midir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dünya’nın Ay’a uyguladığı kuvvetin büyüklüğüyle Ay’ın Dünya’ya uyguladığı kuvvetin büyüklüğü eşit midir

Ödev cevabı kısaca : Hayır, Dünya'nın Ay'a uyguladığı kuvvet ile Ay'ın Dünya'ya uyguladığı kuvvet eşit değildir. İkinci Newton yasasına göre, bir nesnenin ivmesi, uygulanan kuvvetin kütle ile bölümüdür. Dünya ve Ay'ın kütleleri farklı olduğu için, her birinin diğerine uyguladığı kuvvet de farklıdır. Bu kuvvetlere, sırasıyla Ay'ın Dünya'ya uyguladığı yerçekimi kuvveti ve Dünya'nın Ay'a uyguladığı yerçekimi kuvveti denir. Her ikisi de kütleye bağlı olarak değişir, ancak genellikle Dünya'nın Ay'a uyguladığı kuvvet daha büyüktür çünkü Dünya'nın kütlesi Ay'dan daha büyüktür.

2
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.