Dünyanın dönüş yönü

Dünyanın dönüş yönü
Dünya, kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru döner. Bu dönüşünü 24 saatte tamamlar. Bir dönüşü için geçen bu süreye bir gün denir. Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki hızı ekvatorda yaklaşık olarak saatte 1670 km’dir.

Güneş sistemi, Güneş merkezli olmak üzere çevresinde bulunan gezegenler ve diğer gök cisimlerinden oluşan sisteme verilen isimdir. Güneş sistemi hacminin büyük bir kısmını Güneş meydana getirmektedir.

Dünya, Güneş sistemi gezegenlerinden bir tanesidir. Güneş sistemi hareket halinde bulunmaktadır. Bu kapsamda Güneş, Dünya, diğer gezegenler ve uydular olmak üzere Güneş çekim etkisi altında dönmektedirler.

Dünya hem kendi ekseni hem de Güneş etrafında dönmektedir. Bu dönüşünü Doğudan Batıya olmak üzere yapmaktadır.
Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki bir tam dönüşü bir günü, Güneş ekseni etrafındaki bir tam dönüşü ise bir yılı ifade etmektedir. Güneş sistemindeki gök cisimlerinin bu hareketinin belirli sonuçları bulunmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

510
275
168
163
173
169
432
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.