Dünyanın ve ülkemizin birçok yerinde uçurtma festivallerinin düzenlenmesinin nedeni

Dünyanın ve ülkemizin birçok yerinde uçurtma festivallerinin düzenlenmesinin nedeni
Dünyanın ve ülkemizin birçok yerinde uçurtma festivallerinin düzenlenmesinin nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hem ülke içinde hem de uluslararası katılımcılar sayesinde geniş kitlelere ulaşan festival adeta bir şölene dönüşmektedir. Bu festivalde insanlar sadece eğleniyor gibi görünse de ülkemize bir çok katkısı vardır. Öncelikle insanları bir araya getirdiği için toplumsal birlik ve beraberliği arttırarak barış ortamının sağlanmasına katkı sağlar. Ülke içinde ve dışında insanlar arasında kültürel etkileşimi arttırır. Festival sayesinde ülke tanıtılarak turizme katkı sağlanır ve ülke ekonomisine kazandırılır. Yani bu festivaller hem sosyal, hem ekonomik değere sahip etkinliklerdir.

Uçurtma uçurmak herkesin sevdiği eğlenceli bir aktivitedir. Uçurtma festivalleriyle insanların ortak bir noktada buluşup eğlenmeleri amaçlanır. Bu yüzden çeşitli yerlerde uçurtma festivalleri düzenlenir.

512
394
394
56
56
56
512
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.