Düşünce ve bilgi aktaran metinler

Düşünce ve bilgi aktaran metinler
Düşünce ve bilgi aktaran metinler, düşünce ve bilgi aktaran yazılar nelerdir, düşünce bilgi ağırlıklı metin türleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Düşünce ve bilgi aktaran metinler, düşünce ve bilgi aktaran yazılar nelerdir, düşünce bilgi ağırlıklı metin türleri nelerdir?

Cevap : Düşünce yazıları şunlardır; Makale, Eleştiri, Fıkra, Deneme, Haber, Söyleşi, Röportaj, Mülakat, Anı, Günlük, İnceleme, Biyografi, Otobiyografi, Bibliyografya ve Mektup.
Düşünce ve bilgi aktarımı, bu yazılarda temel amaç değildir; ama olayların ve durumların gerisinde bilgi ve düşünce yer alır. Masal, destan, şiir, hikaye, roman, tiyatro bu tür yazılardandır.

0
1
0
0
0
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.