E-Devletten vukuatlı nüfus kayıt örneği alınır mı

E-Devletten vukuatlı nüfus kayıt örneği alınır mı
E-Devlet Vukuatlı nüfus kayıt örneği, E devletten nüfus kayıt örneği alınır mı, Vukuatlı nüfus kayıt örneği nedir ve diğer sorularınız…

Vukuatlı nüfus kayıt örneği nedir, ne işe yarar, nereden alınır, nereye başvurulur, sorgulama e-devletten, muhtarlıktan alınır mı sorularını yanıtlayacağız.

Ayrıntılı Nüfus kayıt örneği nedir

Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus Müdürlüğünden alınan, kişinin aile fertlerinin ayrıntılı olarak listelendiği, listede ekli bulunan kişilerin doğum, evlenme, boşanma vb. bilgilerininde yer aldığı nüfus kayıt örneğine, vukuatlı nüfus kayıt örneği denir.

Ne işe yarar

Vukuatlı nüfus kayıt örneği daha çok mahkemelerde ve resmi makamlarda kullanılan, talepte bulunan kişinin ilişik olduğu aile fertlerinin detaylı bilgilerini sorgulamak amacıyla kullanılır. Örneğin ceza infaz kurumlarında ziyarete gelen kişinin yakınlığını tespit etmek amacıyla talep edilebilmektedir.

Nereden alınır

Vukuatlı nüfus kayıt örneğini temin etmek için, ikamet etmekte olduğunuz Nüfus Müdürlüğüne kimliğinizle birlikte bizzat başvuruda bulunmanız gereklidir. Nüfus Müdürlüğünde görevli memurlar tarafından kimlik tespitiniz yapıldıktan sonra bahse konu kayıt örneği Nüfus Müdürüne veya yetkili kişiye imzalatılarak tarafınıza teslim edilir.

İnternetten sorgulama, e-devletten veya muhtarlıktan alınabilir mi

2015 yılı itibariyle vukuatlı nüfus kayıt örneğinin e-devletten, internet ortamından veya muharlıktan verilemez. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini vermeye yetkili bulunan tek makam Nüfus Müdürlüğü’dür.

Nüfus Kayıt Örneği E Devlet Üzerinden Alınabilir mi

Nüfus kayıt örneği bir dönem e- devlet sorgulamalar menüsü üzerinden alınabiliyordu. Ancak bu durumda belgenin onaylanması ve geçerlilik gösterdiğinin belirlenmesi için adliye birimlerinde teyit edilmesi sağlanıyordu. Bu uygulamaya yaklaşık 1 yıl devam edildi. Fakat görüldü ki sahte onaylanmış vukuatlı nüfus kayıt belgeleri hem kurumları mağdur etmekte hem de devlet açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmekteydi. Güvenlik açığının belirmesinden ötürü e devlet nüfus kayıt örneği çıkarma uygulaması kaldırıldı.

E Devlet Nüfus Kayıt Örneği Hangi Bilgileri Verir, Nereden Alınır

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, aile bireyleri ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı resmi bir belge özelliğindedir. Bireylerin cinsiyetleri, ne zaman doğdukları ve ölüm tarihlerine yönelik detayları belirtmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde ise aile bireyleri içerisinde yakın bağı olan kişilerin miras, aylık bağlatma gibi bilgileri ayrıntılı bir biçimde sunmaktadır.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin Alınacağı Yerler

  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için T.C. kimlik belgeniz ile her hangi bir il veya ilçe Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmanız yeterli olacaktır.
  • İnternet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği sorgulama ve çıkarma işlemi 2012 yılında bu yana yapılamamaktadır.

İlgili Haberler
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.