Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden alınır? Vukuatlı nüfus kayıt örneği nasıl alınır? Nüfus kayıt örneğini kimler alabilir?

Annem, babam, çocuğum, eşim nüfus kayıt örneğini alabilir mi? Nüfus kayıt örneği çıkartma, E-Devlet nüfus kayıt örneği alma ile ilgili bilgiler haberimizde.

Nüfus kayıt örneği, sizin ve 1. dereceden akrabalarınızın ( anne, baba, kardeş gibi )  veya eşinizin doğum yeri, tarihi gibi çeşitli bilgilerini gösteren ve vize işlemlerinde, miras işlemlerinde, emeklilik işlemlerinde ve bazen de iş başvurularında talep edilen resmi bir belgedir. Bu haberimizde nüfus kayıt örneği nasıl alınır, nüfus kayıt örneği nereden alınır detaylı olarak paylaşacağız.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini Kimler Alabilir?

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre nüfus kayıt örneği bizzat şahsın kendisi tarafından alınabileceği gibi, şahsın eşi, velisi, vasisi ve babası, dedesi ya da dedesinin babası gibi üst soyları ile çocukları, torunları ve torunlarının çocukları gibi alt soyları tarafından bu şahsa ait vekillik belgesini ibraz edenler tarafından alınabilmektedir.

Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Nüfus kayıt örneği çıkartmak için dilekçe, fotoğraf, nüfus cüzdanı gibi ek bir belgeye gerek yoktur. Şayet şahsın kendisi tarafından nüfus kayıt örneği çıkartılacaksa kimlik belgesi yeterlidir ya da yukarıda saymış olduğumuz kişiler tarafından çıkartılacaksa vekillik belgesi şarttır.

Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?

Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile il veya ilçelerde bulunan Nüfus Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Bunun için sadece bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğüne gitmenize de gerek yoktur. Herhangi bir Nüfus Müdürlüğünden çok kolay bir biçimde bu belgeyi çıkarabilirsiniz. Üstelik bu belge için müdürlükte sizden herhangi bir ücret de talep edilmemektedir. Yani tamamen ücretsiz olarak kısa süre içerisinde belgenizi alabilirsiniz.

E-Devlet Nüfus Kayıt Örneği Alma

E-Devlet Kapısı’nın hayatımıza girmesi ile bir çok işlemi dakikalar içerisinde, kamu kurum ve kuruluşlarında beklemeden, internet ortamında yapabiliyoruz. Ancak nüfus kayıt örneği çıkartma işlemi ne yazık ki E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen işlemlerden bir tanesi değildir. 2012 yılından bu yana internet üzerinden nüfus kayıt örneği çıkartmak yasaklanmıştır. Eskiden E-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği rahatlıkla çıkartılabiliniyordu. Ancak sahte belgelerin çoğaltılması ve bunun önüne geçilememesi sebebiyle bu işlem daha sonra yürürlükten kaldırıldı.

 

İlgili Haberler
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.