E-Okul

E-Okul
Eğitim hayatında durum değerlendirmesi yapmak öğrenci için oldukça önemlidir. Aynı şekilde veliler içinde çocuğunun eğitim hayatındaki gidişatı bilmek önem taşımaktadır.

Bu sayede veli gerekli durumlarda çocuğunun gidişatına müdahale etme şansı yakalamaktadır. 2007 yılında kurulan e-okul sistemi sayesinde artık bir öğrencinin eğitim durumunu görmek ve izlemek oldukça kolay bir hal aldı. Önceden sadece karneler ile bu mümkün olurken günümüzde e-okul sayesinde her an notları görmek ve değerlendirme yapmak mümkün.

‘’e-okul.meb.gov.tr ‘’ adresinden giriş yapılan sitede her öğrencinin kendine ait bir profili bulunmaktadır. Ve bu profilde öğrencinin öğrenim hayatı boyunca aldığı ders notları, davranış notları ve devamsızlık durum bilgisi bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrenci ders programına ve okulu ile ilgili çeşitli duyurulara da bu sistem üzerinden rahatlıkla ulaşmak mümkündür.

E-okul sistemi sayesinde öğrenci velileri de çocuklarının eğitim durumunu sürekli takip edebilme şansı bulmuştur. Sisteme giriş kimlik numarası ve öğrenci numarası ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Giriş sırasında güvenlik amacıyla öğrenciye ait bir takım bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgilerinde doğru girilmesi ile birlikte e- okul bilgi sayfası açılır. Bu sayfa içerisinde yer alan sol bölümden istenilen bilgiye dair olanı seçilerek ekranda görüntülenir. Bu bilgiler arasında öğrencinin aldığı başarı belgeleri, nakil durumu vb. gibi bilgilerde yer almaktadır.

Bu sistemin eğitim hayatında kullanılması ile birlikte durumlarını daha rahat bir şekilde gören öğrenciler çalışmalarını bu yönde düzenlemeye başlamışlardır. Aynı zamanda okul ile ilgili duyurulara da çok rahat bir şekilde ve zamanında ulaşma şansı yakalamışlardır. E-okul sistemi aynı zamanda okul-veli iş birliğini de arttırmıştır. Bu da elbette ki öğrenciler için oldukça önemli bir gelişme yaşanmasını sağlamıştır. Veliler sistem sayesinde çocuklarının gerek not durumlarını gerekse devamsızlık durumlarını net bir şekilde görme şansına sahip olmuşlardır. Ve bunu göz önünde bulundurarak çocuklarını daha iyi bir şekilde yönlendirme olanağına sahip olurlar.

Sistem sayesinde öğretmenlerde öğrencilerin durumunu sisteme girerek onları daha kolay şekilde bilgilendirme şansına sahip olmuşlardır. Bu sayede öğretmen-öğrenci-okul ve veli ilişkisi daha sağlıklı ve daha kolay erişilebilen bir ortama taşınmıştır.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.