E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
Eski zamanlarda öğrenciler ve veliler notlarını, devamsızlıklarını ve okul ile ilgili daha birçok şey hakkında bilgilerini öğrenmek için dönem sonlarında verilen karneleri beklemek zorundaydılar.

Çoğu velinin ve öğrencinin de hatırlayacağı gibi öğrenciler düşük notlar aldıkları zaman ailelerinden korktukları için bu notları değiştirmenin birçok yolunu araştırmışlardır. Kimi öğrenciler bu notları değiştirmek için çamaşır suyu kullanmış kimileri ise sahte karneler basmışlardır. Bunun dışında da öğrencilerin geliştirdiği daha birçok yöntem bulunmaktaydı.

Öğrenciler kimi zaman hastalık, kimi zamansa başka sebeplerden dolayı okula gidememekte ve devamsızlık yapmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere dönem içerisinde zorunlu kalmaları halinde devamsızlık yapabilecekleri belli bir gün sunmaktadır. Öğrenciler devamsızlık yaparken çoğu zaman bu gün sayısına dikkat etmemekte ve devamsızlıktan kalmaktadırlar.

Teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber internet artık her ortamda ve her kurumda kullanılmaya başlandı. Bu durum çoğu zaman insanlara fayda sağladı. Bu faydalardan bir tanesi de hiç şüphesiz ki E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olmuştur. Bu sistem sayesinde veliler, çocuklarının okuldaki durumlarını, ne kadar devamsızlık haklarının kaldığını, sınavlardan ne kadar not aldıklarını, yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan SBS sınavından ne kadar puan aldıkları gibi birçok şeye bakabilmektedirler. E-Okulun faydaları sadece bunlarla da sınırlı değildir. E-Okul sayesinde veliler çocuklarının okul kayıtlarını, öğretmenlerinin görüşleri gibi birçok şeye de bakabilmektedirler.

 E-Okul sayesinde öğrenciler sınavlara girdikleri zaman notlarını okul içinde hocalarından duymayı beklemektense bu sisteme giriş yaparak internetten de öğrenebilmektedirler. Ayrıca öğrenciler hangi günlerde hangi derslerinin olduğunu, okula giderken yanlarına hangi kitapları almaları gerektiği gibi birçok şeye de buradan bakabilmektedirler.7

 Öğretmenler için ise E-Okul daha farklı şeyler anlam ifade etmektedir. Öğretmenler öğrencilerinin aldıkları notları bu sistem sayesinde internete girmekte ve öğrencilerin notlarını hemen öğrenmelerini sağlamaktadırlar. Ayrıca öğrencilerin devamsızlık haklarını, ders programlarını ve daha birçok bilgilerini bu sisteme girerek öğrencilerin kendi eğitimleri hakkında daha bilgili olmalarını sağlamaktadırlar.

E-Okula giriş yaparak çocuğunuzun not bilgilerini ve devamsızlıklarını öğrenmek istiyorsanız  E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ linkine basmanız yeterli olacaktır.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.