E-Okul Veli Karne Notları Öğrenme

E-Okul Veli Karne Notları Öğrenme
e-Okul öğrenci girişi karne notları öğrenmek isteyenler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) indirmek isteyenler, e-okul meb.gov.tr ve e-Okul karne notlarını merak edenler bu habere bakabilir.

E Okul Öğrenci Giriş Nasıl Yapılır

Milyonlarca öğrencinin karne heyecanı başladı. Karnesinde alacağı notları sorgulamak isteyen öğrenciler e-Okul öğrenci giriş ekranını ziyaret ederek notlarını sorguluyor. Son sınavlar ve sözlüler yapılırken gözler açıklanacak sonuçlarda. e-okul.meb.gov.tr adresine tıklayarak hemen giriş yapabilirsiniz.

E-okul İle Takdir-teşekkür Hesaplama

E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplaması yapılarak, dönem sonunda hangi belgenin alınacağı bilgisine ulaşılabilir. Takdir-teşekkür hesaplaması için, öğretmenler tarafından öğrencinin tüm ders notlarının E-Okul sistemine yüklenmiş olması gerekir. Notların yüklenmesinin ardından, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler. Yıl sonu başarı puanı; 85,00 - 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi, 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar ise teşekkür belgesi alırlar.

4. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
5. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
6. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
7. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
8. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
9-10-11-12. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız

E OKUL DEVAMSIZLIK DURUMU NASIL ÖĞRENİLİR

E-okul sistemi, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiştir. Bu sistemden devlet okulları ve özel okullar yararlanmaktadır. E okul veli bilgilendirme sisteki ile öğrencilerin okul dönemindeki tüm aktiviteleriyle ilgili detaylı bilgi vermekte, ayrıca yıl içirde girilen tüm sınavlar, sınav başvuruları, sınav giriş yerleri ve belgeleri çıkarma, sınav tarihleri, takdir ve teşekkür belgesi sorgulama imkanı sunmaktadır. Ayrıca e-okul devamsızlık durumu da kolaylıkla öğrenilebilmektedir. E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için tek yapılması gereken, internet tarayıcısına e-okul sistemi ile ilgili alan adını yazmak, açılan ekranda öğrencinin TC Kimlik Numarası ile okul numarasını girmek yeterli olmaktadır. E-okul sistemi aracılığı ile öğrencinin dersleri ile ilgili tam bir bilgiye ulaşılabilmektedir.

E-okul Karne Notu Öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-okul sistemi, öğrencilerin eşit şartlarda eğitim alabilmesi için uygulamaya konulmuştur. Sistem, öğrenciler ve aileleri tarafından sıkça kullanılmakta, bu sayede okula gitmeye gerek kalmadan öğrencinin durumu ile ilgili bilgilere ulaşılabilmektedir. Sistemde ayrıca e-okul karne bölümü de vardır ve bu bölüm sayesinde karne notlarına ulaşılabilmektedir. Öğrenci, veliler ve öğretmenleri yakından ilgilendiren e-okul sistemi ile öğrencilerin devamsızlıkları, yazılı ve sözlü notları, haftalık ders çizelgesi, TEOG sonuçları ve karne ortalamalarına ulaşılmaktadır. E-okul sistemine giriş yapmak son derece kolaydır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-okul uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya girdikten sonra ekrana gelen menünün üst bölümündeki giriş bölümüne öğrenciye ait bilgilerin girilmesi gereklidir. Bu bölümde öğrencinin TC Kimlik Numarası ile okul numarası girilmektedir. Dolayısı ile öğrencinin bu bilgilerinin bilinmesi gereklidir. Bilgilerin girilmesinin adından giriş butonuna basılmaktadır.

E-okul Not Sorgulama

Sistemde e-okul not takibi imkanı da sunulmuştur. Öğrenci girişi ile birlikte en fazla ders notları sorgulanmaktadır. Bu sayede veliler okula gelmeye gerek görmeden çocuklarının tüm not bilgilerini öğrenebilmektedir. Üstelik bunu dönem dönem öğrenebilmektedir. Her veli, çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili bilgi almak için sisteme giriş yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilmekte ve güncel notları öğrenebilmektedir. Bilgi sorgulaması, öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde yapılmaktadır. Bu nedenle sistemin arka planındaki bilgi girişinin de düzenli olarak yapıldığı bilinmelidir. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücretin alınmaması da sistemin çok daha işler hale gelmesini sağlamaktadır.

6
5
6
49
32
9
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum