e-YDS başvuru tarihleri ne zaman? e-YDS başvuru tarihleri ne zaman?

e-YDS başvuru tarihleri ne zaman? e-YDS başvuru tarihleri ne zaman?
ÖSYM, e-YDS başvuru tarihlerini açıkladı. 15 Kasım'da yapılacak olan e-YDS sınavı için başvurular 5 Ekim'de başlıyor.

ÖSYM tarafından 15 Kasım'da yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2014 e-YDS) başvuruları, 31 Ekim-5 Kasım 2014 tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, ilk e-YDS'nin 20 Eylül 2014'de ikincisinin ise 19 Ekim 2014'de yapıldığı anımsatıldı.

Duyuruda, e-YDS'nin, ilgili yönetmelik uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğer olduğu ve e-YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları hakların YDS'ye giren adayların kazandığı haklarla aynı olduğuna belirtildi.

ÖSYM'nin yapacağı e-YDS'nin 2014 yılı için diğer uygulamaları İngilizce alanında, 15 Kasım 2014 ve 20 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak. 15 Kasım 2014'deki sınava başvurular 31 Ekim-5 Kasım 2014 tarihlerinde, 20 Aralık 2014 tarihindeki sınava başvurular ise 3-9 Aralık 2014 tarihlerinde olacak. Sınavlar, saat 14.00'te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecek.

ÜCRETİ İLK ÖDEYEN KONTENJANA GİRECEK

Sınava katılmak isteyen adaylar ücretini, ilgili sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklar.

Sınav ücreti ödeme işlemi, sınava başvuru tarihinde 14.00'te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde sınava başvuru tarihlerinin son gününde 17.00'de sona erecek. Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylar bilgi güncelleme işlemlerini, kılavuzda belirtilen tarihlerde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde gerçekleştirecekler. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu işlemleri yaptırmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

Sınav ücretini ilk ödeyenler kontenjana dahil edilecek.

e-YDS'lerde sınava alınacak aday sayısı ÖSYM Başkanlığınca belirlenen kontenjan ile sınırlı kalacağından sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dahil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve ödeme kabul edilmeyecek. İlgili e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

2014 e-YDS kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden erişilecek, kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.