Ebola virüsü - Ebola virüsü nedir ? Ebola virüsü tedavi

Ebola virüsü - Ebola virüsü nedir ? Ebola virüsü tedavi
Ebola virüsü Ebola virüsü nedir Ebola virüsü hakkında bilgi Ebola virüsü tedavi Ebola virüsü korunma yolları tedavisi Ebola virüsü kaç kişi öldü Ebola virüsü

Ebola virüsü Ebola virüsü nedir Ebola virüsü hakkında bilgi Ebola virüsü tedavi Ebola virüsü korunma yolları tedavisi Ebola virüsü kaç kişi öldü Ebola virüsü Türkiye Ebola virüsü nasıl bulaşır İşte Ebola virüsü hakkın bilgiler

Ebola virüsü Ebola virüsü nedir Ebola virüsü hakkında bilgi Ebola virüsü tedavi Ebola virüsü korunma yolları tedavisi Ebola virüsü kaç kişi öldü Ebola virüsü Türkiye Ebola virüsü nasıl bulaşır İşte Ebola virüsü hakkın bilgiler

Ebola virüsü nedir ? Ebola hangi ülkelerde yaygın ? Ebola Virüsü tedavisi ve belirtileri nelerdir?Ebola Virüsü Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Hastalığa Yol Açar? Ebola virüsü yayılmaya devam ediyor. İşte Ebola virüsü hakkında merak ettikleriniz.

Son günlerde yine gündemde olan bir konu var. Ebola virüsü. Afrşka'da can almaya tekrardan başlayan Ebola Virüsü İçin Afrika seferber oldu. Sağlık alanında hergün yeni bir hastalık ve virüs türü ortaya çıkıyor. Peki Nedir bu Ebola Virüsü, Ebola Virüsü Nerelerden Bulaşır? Ebola Virüsü'nün Belirtileri Nelerdir? Ebola Virüsü Nasıl Anlaşılır ve Ebola Virüsünün Tedavisi Nasıl Olur?

Ebola Virüsü Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Hastalığa Yol Açar? haberi, Bu virüs hakkında bilgi aktaracak olursak eğer,Batı Afrika'da yüzlerce kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınına karşı mücadele yollarının ele alınacağı konferans Gana'nin başkenti Akra'da başladı.

Ebola virüsü, insanlarda ve insan dışı primatlarda viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan virüstür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak kabul edilmektedir.

[PAGE]

Tanımlanabilen üç Ebola virüsü vardır.

Ebola Sudan

Ebola Reston

Ebola Fildişi Kıyısı

Çok tehlikeli bir virüstür. İshal, kanama, deri döküntüleri ve yüksek ateşe neden olur. Adını, Afrika'daki bir nehirden alır. Bulaşıcıdır. Kontrol altına alınmazsa salgınlar görülür. Ebola virüsü, ipliksi yapıda, yaklaşık 80 nm boyundadır. Genetik materyali RNA'dan oluşur.

EBOLA NİYE YİNE GÜNDEMDE

İlk kez 1976'da Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görülen Ebola virüsü, genellikle maymun ya da yarasa gibi hayvanlar arasında yayılıyor. Ancak hasta bir maymundan onun etini yiyen insana da bulaşabiliyor. Bugünkü salgın esasında 2013 sonlarında başladı. Son günlerde bu kadar gündemde olmasının sebebi, virüse karşı savaşan doktorların bazılarının hastalanması ve hayatını kaybetmesi.

EBOLA NEDİR ?

Virüsle bulaşan Ebola’nın ilk semptomları ani ateş, ciddi derecede yorgunluk, kas ve boğaz ağrısı. Sonraki safhalarda hastalarda kusma, ishal ve bazı vakalarda hem iç hem dış kanama görülüyor.

NASIL BULAŞIYOR

Ebola SARS ya da grip virüsüne nazaran daha zor bulaşıyor. Havadan yayılmadığı için yayılma hızı daha yavaş. Hastalık, virüsü taşıyan bir hayvanın ya da hastanın kanına ya da ter, çiş ya da sperm gibi diğer vücut sıvılarına dokununca bulaşıyor. Cenazelerde bile, hastaları gömerken cansız bedenlere çıplak elle dokunulması virüsün bulaşmasına yol açabiliyor. Virüsün kuluçka süresi iki günden üç haftaya kadar sürüyor. Teşhisi ise kolay değil; zira ilk semptomlar gribi andırıyor.

[PAGE]

EBOLA BULAŞAN İNSANIN GÖZÜNDEN KAN GELİYOR MU?

Evet bu doğru. Hastalığın ilerleyen safhalarında, göz, burun, kulak, ağız ve rektumdan kan geliyor. Hatta serum iğnesinin ciltte açtığı deliklerden bile kan akıyor. Zaten vücuttan dışarı kan akması hastalığın en tanımlayıcı sendromu. Hastalığın başlangıç evrelerinde görülen ateş, kusma, ishal zaten başka birçok hastalığın da sendromu. Çoğu zaman hastalar kanama olduğu zaman ebola virüsü taşıdıklarını anlıyorlar. Neticede ebola virüsü taşıyan insanlar en sonunda çoklu organ yetmezliğinden hayatlarını kaybediyorlar.

VİRÜS NE KADAR ÖLDÜRÜCÜ

Bunun en büyük nedeni ebola virüsünün vücuttaki beyaz kan hücrelerini hızla yok ederek bağışıklık sistemini çökertmesi. Vücut böylece virüse karşı savaşamaz hale geliyor ve organlar iflas ediyor.

TEDAVİSİ NASIL

Vücuttaki sıvı kaybını azaltmak için hastalar hemen seruma bağlanıyor. Fakat şu anda hastalığı tamamen tedavi eden bir kür yok. Bilim insanları bunun için uğraşıyorlar.

SALGIN NEYİ TETİKLİYOR

Son salgın, 2013 sonlarında Gine’de patlak verdi. Bu, ebola virüsünün Gine’de ilk kez görülüşüydü. Virüs daha sonra Sierra Leone ve Liberya’da, büyük kentlerin de dahil olduğu bir coğrafyaya yayıldı. Virüsün etkilediği bir kişinin uçakla Nijerya’ya gitmesinden sonra bu ülke de salgın olan yerler arasına girdi. Bugüne dek Gine’de 319, Liberya’da 129, Sierra Leone’de de 224 kişi eboladan öldü.

[PAGE]

NEDEN BU KADAR ÖLÜMCÜL

Son salgın şimdiye kadar görülen en ölümcül virüsü içeriyor.‘Zaire ebolavirus ‘ adlı virüs, bugüne dek enfekte ettiği insanların yüzde 79’unun hayatını kaybetmesine yol açtı. Salgının bu denli tehlikeli olmasındaki tek faktör virüsün yapısı da değil. Batı Afrika’da patlak veren ilk büyük ebola salgın olması nedeniyle, bölgedeki sağlık ekipleri yeterince eğitimli ve deneyimli değil. Dahası, Batı Afrika’da yaşayan insanlar, daha evvel salgına sahne olan Orta Afrika halkına göre daha fazla seyahat ettiğinden virüsün yayılmasına yol açıyor.

TÜRKİYEYE SIÇRARMI

Afrika’da hızla yayılan virüs için Türkiye’deki yetkililerden henüz bir uyarı yapılmadı. Sadece sağlık bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Türkiye’den yurt dışına, özellikle de Afrika’ya seyahat edecek vatandaşların başta ‘Ebola virüs hastalığı’ olmak üzere bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Afrika’dan Türkiye’ye seyahat eden kişiler için önlem alınıp alınmadığıysa bilinimiyor.

[PAGE]

Ebola nedir?

Ebola virüsü Ebolavirus (ebov), yayılmacı bir cins ve hastalığı Ebola Kanamalı Ateşi (ehf), bir viral hemorajik ateş (vhf) ' dir. Bir numara belirli suşları olan dört tanınan türler içinde ebolavirus cins vardır. '' Zaire virüs '' de ilk olduğunu tür olduğunu keşfetti ve en ölümcül. Elektron micrographs uzun filamentler, Filoviridae viral ailesinin karakteristik gösteriyor. Virüs kan damarları ve koagülasyon iç yüzeyini astar Endotel hücreleri ile uğratır. Gibi kan damarı duvarlarında hasar ve trombositlerin pıhtı veremiyoruz hastalara hypovolemic şok yenik düşer. Ebola, vücut sıvıları iletilir. Cilt ve konjonktivada pozlama da iletim, ama daha az bir ölçüde yol açabilir. Ebola Zaire ilk kez 1976 yılında ortaya çıktı. O, ancak, Reston yaygın olarak kamuya bir patlak 1989 yılına kadar büyük ölçüde belirsiz kaldı.

Ebola Etimoloji

Virüs, ilk tanınan patlak 1976'da Flaman rahibeler tarafından çalıştırmak bir misyon hastanede sitedir (eski adıyla Zaire), Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ebola River Valley sonra adlandırılmıştır.

Ebola sınıflandırma

Cins '' Ebolavirus'' ve '' Marburgvirus'' aslında artık varolmayan '' Filovirus'' sınıflamasında türler sınıflandırılmış. Mart 1998'de omurgalı virüs Alt Komitesi Uluslararası Komitesi üzerinde Taxonomy of virüsler (2 belirli cins '' Filoviridae'' aile '' Filovirus'' cins değiştirmek için EYVAH) önerilen: '' Ebola benzeri virüs '' ve '' Marburg benzeri virüs ''. Bu öneri, Washington, DC Nisan 2001 itibariyle ve Paris Temmuz 2002 itibarıyla uygulanmıştır. 2000 Yılında, değiştirmek için Washington, D.C.'de başka bir teklif yapıldığı "-beğenmek virüs" için "-virüs" bugünün '' Ebolavirus'' ve '' Marburgvirus''.

Genetik değişim oranları: bir yüz kat grip a insanlarda daha yavaş, ancak bu Hepatit b. kullanarak aynı büyüklük bu oranlar, Ebolavirus ve Marburgvirus birkaç bin yıl önce diverged tahmin ediliyor.

Zaire virüsü (zebov): '' eskiden '' Zaire Ebola virüsü '' adlı Zaire virüs '', en yüksek durumda-Kısmet oran kadar var bazı salgın hastalıklar ile ortalama % 90 durumda fatality oranı yaklaşık % 83 27 yıldır. '' Zaire ebolavirus'' daha fazla salgınlar daha başka bir tür olmuştur. İlk salgın 26 Ağustos 1976 yılında Yambuku gerçekleşti. Mabalo Lokela, 44 yaşındaki öğretmen ilk kayıtlı vaka oldu. Semptomlar sıtma ve sonraki hastalar, alınan kinin benziyordu. İlk iletimi yeniden sterilizasyon olmadan Lokela'nın enjeksiyon için iğne nedeniyle inanılıyor. Sonraki iletim da bariyer bakım eksikliği ve yıkama ve temizlik gastrointestinal sistem geleneksel mezar hazırlama yöntemi nedeniyle oldu.

Sudan ebolavirus (sebov): virüs Ebola '' Zaire virüs '' aynı anda ortaya çıkan ikinci tür oldu. Nzara, Sudan, pamuk fabrikası işçileri arasında olası bir doğal rezervuar maruz işçi olarak bildirilen ilk vaka kökenli inanılıyordu. Bilim adamları, buna karşılık tüm hayvanlar ve böcekler test; Ancak, hiçbiri için virüs pozitif test. Taşıyıcı hala bilinmiyor. Bariyer bakım eksikliği, hastalığın yayılmasını kolaylaştırmıştır. En son salgın, Mayıs 2004'te oluştu. 20 durumlarda Yambio County, Sudan, beş ölüm ile sonuçlanan bildirildi doğruladı. Ortalama fatality rates for vardı 1976 yılında % 54, 1979 yılında % 68 ve 2000 ve 2001 yılında % 53.

Reston ebolavirus (rebov): 1989 yılında Yengeç yiyen macaques Drums Laboratuvarları (şimdi Covance) dan Simian Kanamalı Ateşi virüsü (shfv) bir salgın sırasında keşfetti. Reston ilk patlak beri Filipinler, Siena İtalya, Texas ve Filipinler domuzlar arasında ortaya çıkmıştır. Bir düzey-4 organizma olarak durumuna rağmen için insanlar ancak maymunlar içinde tehlikeli patojen olmayan.

Fildişi Kıyısı ebolavirus (CIEBOV): '' Fildişi Sahili ebolavirus'' ve '' Tai ebolavirus'' olarak da adlandırılan ilk gelen Fildişi Sahilleri, 1 Kasım 1994 Afrika Tai ormanında şempanzeler arasında keşfedilmiştir. Kan içinde kahverengi, hiçbir belirgin işaretler için kalp, organları ve kan ile dolu bir necropsy görüntülenen akciğerlere görüldü necropsies gösterdi. Çalışmaları şempanzelerin alınan dokuların sonuçları insan durumlarda benzer Zaire ve Sudan 1976 Ebola salgınları sırasında gösterdi. Birçok test moleküler teknikler kullanarak Ebola pozitif ile daha fazla ölü şempanzelerin keşfedildi. Kirlenme kaynağına şempanzeler üzerinde preyed virüslü Western Red Colobus maymunlar et inanılıyordu. Virüslü şempanzeler üzerinde necropsies gerçekleştirme bilim Ebola anlaşmalı. O belirtiler benzer-e doğru o dang için geliştirilen yaklaşık bir hafta sonra necropsy ateş ve tedavi için İsviçre'ye taşınmıştır. O iki hafta sonra hastaneden taburcu edildi ve tam altı hafta sonra enfeksiyon kurtarıldı.

Bundibugyo ebolavirus: 24 Kasım 2007, Uganda Sağlık Bakanlığı Ebola Bundibugyo semtinde bir salgının doğruladı. Amerika Birleşik Devletleri Ulusal referans laboratuvarları ve cdc tarafından test örnekleri onaydan sonra Dünya Sağlık Örgütü yeni türlerin varlığını doğruladı. 20 Şubat 2008, 8 Ocak 2008 tarihinde Bundibugyo salgın son enfekte kişi ile sonunda taburcu Uganda Bakanlığı resmen duyurdu. Uganda yetkilileri Toplam 149 durumlarda bu yeni Ebola türler olan suşu (%24.83) atfedilen 37 yılında ölenler doğruladı.

[PAGE]

Ebola Viroloji

Yapısı

Elektron micrographs cins '' Ebolavirus'' üyelerinin bir filovirus karakteristik iplik benzeri yapısına sahip olmak için onları göster. ebov VP30 yaklaşık 288 amino asit uzunluğunda olduğunu. Virions genel biçimi ama değişken genel şekli borulu ve klasik Çoban crook veya eyebolt, '' u'' ya da '' 6' ya da sarmal, dairesel olarak görünebilir veya dallı. Ancak, laboratuvar arınma teknikleri, öyle aynı derecede santrifüjü, bunlardan bazıları için katkıda bulunabilir. Virions olan genellikle 80 nm çapı ile 7 ila 10 nm uzun iğneler onun yüzeyden projeler glikoprotein demirleme lipit görevi görür. Değişken uzunlukta, genellikle yaklaşık 800 nm, ancak Mayıs oldukları 1000 nm kadar uzun olabilir. Virion Merkezi'nde '', helically yara viral genom rna proteinleri ile np, VP35, VP30 ve l. complexed tarafından kurulan nükleoproteinin '' denilen bir yapıdır 80 Çapı vardır nm ve 20–30 nm çapındadır Merkez kanalı içerir. Ana hücre zarı türetilmiştir virion yayılmacı dış zarfta virally ile kodlanmış glikoprotein (gp) ani 10 nm uzun ve 10 nm dışında olan mevcut. Zarf ve sözde matris uzayda nükleoproteinin arasında VP40 ve VP24 viral proteinler bulunur.

Genom

Her virion doğrusal, tek iplikçikli, olumsuz anlamda rna, 18,959 için 18,961 nükleotit uzunluğunda bir molekül içerir. 3'Terminus poliadenile değildir ve 5 sonunda değil kaplıdır. 472 Nukleotid 3' ucundan ve 5' ucundan 731 nukleotid çoğaltma için yeterli bulundu. Yedi Yapısal proteinler ve bir yapısal olmayan protein kodlar. Gen 3 ' - lider - np - VP35 - VP40 - gp/sGP - VP30 - VP24 - l - trailer - 5 sırasıdır; lider ve römork ile transkripsiyon, çoğaltma ve ambalaj viral genleri içine yeni virions kontrol etmek için önemli sinyaller taşımak deşifre olmayan bölgelerde olmak. Genomik malzeme kendisi tarafından bulaşıcı, değil çünkü viral proteinler, aralarında RNA'ya bağımlı RNA polimeraz, olan viral genom viral genom çoğaltma yanı sıra, mRNA içine transcribe için gerekli.

Çoğaltma

Virüs değil büyümek hücre bölünmesi, çünkü onlar are değil hücreler (acellular); Bunun yerine, makine ve konak hücrenin metabolizması kendilerini birden çok kopyalarını üretmek için kullandıkları ve hücrede birleştirmek.

Ebola Epidemiyoloji

Doğal rezervuar

1976'da 1998'den 30.000 memeliler, kuşlar, sürüngenler, kurbağalar ve salgın bölgelerden örneklenen arthropods arasında altı kemirgen ('' Muş setulosus'' ve '' Praomys'') ve Orta Afrika Cumhuriyeti toplanan bir sivri faresi ('' Sylvisorex ollula'') bulunan bazı genetik materyal dışında hiçbir '' Ebolavirus'' algılandı. Virüs salgınları 2001 ve daha sonra insan enfeksiyonların kaynağı oldu 2003 sırasında goriller, şempanzeler ve duikers sığır algılandı. Ancak, gelen bu tür enfeksiyon yüksek ölüm onları muhtemel doğal bir rezervuar yapar. Yarasalar, pamuk fabrikası 1976 ve 1979 salgınlar index durumlarda istihdam edildi ve onlar da Marburg bulaşmalarına 1975 ve 1980'de karıştığı bulunması için biliniyordu. Klinik belirtiler bu yarasalar karakteristik bir rezervuar türlerin olmayışıdır. 679 Yarasalar Gabon ve Kongo Cumhuriyeti dahil 1,030 hayvanların 2002–2003 ankette '' Ebolavirus'' rna içeren 13 meyve yarasalar bulundu. 2005 Yılının ortasında üç Meyve yarasa türü ('' Hypsignathus monstrosus'', '' Epomops franqueti'' ve '' Myonycteris torquata'') asemptomatik kalan virüsü taşıyan olarak tespit edilmiştir. Onlar doğal ana türler veya rezervuar, virüsün inanılmaktadır.

Reston ebolavirus — aksine, Afrika karşıtları — olan patojenik olmayan, insanlarda öldürücü olmayan. Bunun şempanzelerin ve domuz belgelenen olmuştur; Her ne kadar maymun ve domuz içinde onun son ortaya çıkması arasında yüksek ölüm onları muhtemel doğal rezervuar yapar.

[PAGE]

İletim

Yarasalar kısmen yemiş açılan meyve ve hamuru, goriller ve duikers gibi karasal memeliler üzerinde düşmüş bu meyve besleme. Bu olaylar zinciri, iletim viral yarasalar tükürük içinde dökülme doğru araştırma için kurşun var hayvan nüfusu doğal ana bilgisayardan olası dolaylı yolu oluşturur. Meyve üretim, hayvan davranış ve diğer faktörler farklı zamanlarda ve yerlerde olan hayvan nüfusu arasında salgınlar tetikleyebilir değişir. Doğal rezervuar ve insanlar arasındaki iletim nadir ve burada tek bir goril, şempanze ya da duiker karkas ele salgınlar genellikle tek bir dizin durumda izlenebilir. Virüs sonra konferansları, özellikle içinde aileler, hastaneler ve nerede bireyler arasında kişiyi daha olası hale bazı morg tören sırasında yayılır.

Virüs, vücut sıvıları iletilmesi için doğrulanmıştır. İletim ve konjonktivada Pozlandırma aracılığıyla sözlü pozlama, insan olmayan primatlar onaylanmıştır olasıdır. Filoviruses aerosol tarafından doğal olarak gönderilmez. Vardır, ancak nefes 0.8-1.2 olarak son derece bulaşıcı mikrop damlacıkları laboratuvar koşullarında; Çünkü bu potansiyel yolu enfeksiyonu bu virüslerin Kategori a biyolojik silah sınıflandırılmış.

Ebola tüm salgınları temel hijyen ve sanitasyon uygulamaların olduğu sık sık ya da lüks üzerindeki hastane koşullarında meydana gelen ya da bilinmeyen caretakers ve tek kullanımlık iğneler ve autoclaves kullanılamıyor veya çok pahalı olduğu için. Tek kullanımlık iğneler ve bilgi temel hijyen ve bakım teknikleri bariyer ile modern hastanelerde Ebola asla büyük bir ölçekte yayıldı. Kısa bir süre sonra enfeksiyon ilk durumda mevcut karantinaya alınan hastane ya da uzak bir köy gibi izole ayarlarında en mağdur bulaşmış. Belirtiler tek bir bulaşıcı hastalık olur zaman hızlı başlangıçlı hasta bireylerin tanımlamak kolaylaştırır ve seyahat tarafından hastalığın yayılmasına bir bireyin yeteneği sınırlar. Ölünün organları hala bulaşıcı olduğundan, bazı doktorlar düzgün ceset rağmen yerel geleneksel mezar ritüeller güvenli bir şekilde imha etmek önlemler almak gerekiyordu.

[PAGE]

Yaygınlık

Ebola, salgınlar Reston ebolavirus, istisna ile ağırlıklı olarak Afrika ile sınırlı olmuştur. Virüs genellikle nüfus, hükümetler ve bireylerin hızlı yanıt karantina alanı ve yollar ve ulaşım olmaması için tüketir — patlak içerecek şekilde yardımcı olur.

Aşılar başarıyla insan olmayan primatlar, ancak pratik bir salgın olarak yapılan bağışıklama tamamlamak için gerekli altı ay korumuş. Bu sorunu çözmek için 2003'te bir aşı Ebola taşıyan bir adenoviral (adv) vektör kullanılarak protein Başak Yengeç yiyen macaques üzerinde test edildi. Maymunlar yirmi sekiz gün sonra virüs meydan ve dayanıklı kaldı. 2005 Yılında bir aşı üzerinde zayıflatılmış rekombinant vesicular stomatitis virüs (vsv) vektör Ebola glikoprotein ya da Marburg glikoprotein başarıyla taşıyan temel insan olmayan primatlar, insanlarda klinik açarak korunuyor. Ekim, üç aşıları üç ay içinde güvenle bağışıklık yanıtı inducing gösterme olanağı veren ilk insan deneme için çalışma tamamlandı. Kişilerin bir yıl süreyle izledi ve 2006 yılında bir çalışma bir daha hızlı-oyunculuk, test tek atış aşı başladı. Bu çalışma, 2008'de tamamlandı.

Belirtiler

Kuluçka süresi 2 den 21 gün arasında olabilir ancak genellikle 5–10 gündür. Belirtileri çeşitlidir ve genellikle aniden görünür. İlk belirtiler şunlardır (en azından 38.8 ° c; 101,8 ° f) yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kas, eklem, ya da yara ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, karın ağrısı, şiddetli halsizlik, bitkinlik, iç ve dış kanama. Önce bir salgın şüphelendiği, bu erken belirtileri kolayca sıtma, tifo, dizanteri, grip veya tüm çok daha yaygın ve güvenilir bir şekilde daha az ölümcül çeşitli bakteri enfeksiyonları için yanlış vardır.

Ebola, ishal, koyu veya kanlı dışkı, kusma kan, distansiyonu ve sklerotik arteriyoller, petechia, makülopapüler döküntü ve purpura kanama nedeniyle kırmızı gözleri gibi daha ciddi belirtiler neden ilerleme. Diğer, ikincil belirtiler hipotansiyon (Düşük Tansiyon), hypovolemia ve taşikardi içerir. İç kanama üreten hücre boyutunu delik kapiller duvarların kesecek bir kimyasal bir reaksiyon virüs ve trombositlerin arasında neden olur.

Bazen, dan deliklerini, burun ve ağız, gibi iç ve dış kanama da, yaralanmalar tarihinden itibaren tam olarak iyileşmiş gibi iğne-siteleri ponksiyon yanı oluşabilir. Ebola virüsü olan beyaz kan hücreleri ve trombositler pıhtılaşma engellemeden, düzeylerini etkileyebilir. Hastaların % 50'den fazla kanama ölçüde gelişecektir.

[PAGE]

Tanı

Ebola tanı yöntemleri, test tükürük ve idrar örnekleri içerir. Ebola tanısı Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA) testi ile. Bu tanı yöntemi sigara salgını durumlar sırasında olası belirsiz sonuçlar üretti. Reston ve orijinal test değerlendirmek için bir çaba, cdc Dr. Karl Johnson San Blas Kızılderililer orta Amerika'dan Ebola enfeksiyon geçmişi yok olan ve % 2 olumlu sonuç gözlenen test. Diğer araştırmacılar daha sonra sera gelen yerli Amerikalılar Alaska test ve olumlu sonuçlar benzer bir yüzdesi bulundu. Yanlış mutlak mücadele için daha karmaşık bir test ELISA sistemine dayalı Tom Kzaisek, daha sonra immünfloresan antikor analizi (IFA) ile geliştirilmiş USAMRIID tarafından geliştirilmiştir. Ancak Reston takip serosurvey sırasında kullanılmadı. Bu testler, ticari olarak mevcut değildir.

Tedavi

Ebola Kanamalı Ateşi hiçbir standart tedavisi yoktur. Tedavi öncelikle destekleyici ve invaziv yordamlar electrolytes, Dengeleme, en aza indirme içerir ve hastalar sık susuz beri kanama, oksijen ve kan düzeylerini korumak ve bozan herhangi bir enfeksiyon tedavi durdurmak amacıyla değiştirmektir kayıp koagülasyon faktörleri. Dinlenme plazma (faktörler bu Ebola enfeksiyon ulaşmamıştır) söz hastalıkları için bir tedavi olarak gösterir. Ribavirin etkisiz. Interferon da etkisiz olduğu düşünülmektedir. Maymunlar içinde bazı parası % 33 virüs bulaşan hayvanların korunması, koagülasyon (rNAPc2) bir inhibitörü yönetim göstermiştir bir (ancak, bu aşı işe yaramazsa insanlar) genellikle % 100 (maymunlar) ölümcül enfeksiyon. 2006 Yılı başlarında USAMRIID bilim adamları dört rhesus maymunları '' Ebolavirus'' ile bulaşmasını ve Morpholino birbiriye uyuşturucu yönetme sonra %75 kalkınma oran duyurdu. Geliştirilmiş Morpholino yaramayan ile hücre içine işleyen peptidler conjugated gelişimine devam etmektedir.

Prognoz

Ebola Kanamalı Ateşi potansiyel olarak ölümcül ve ateş, kusma, ishal, genelleştirilmiş ağrı ya da kırgınlık ve bazen iç ve dış kanama gibi belirtiler aralığını kapsar. Belirtilerin başlangıcı zaman ölüme yayılımı genellikle 2 ile 21 gün arasında olduğunu. Enfeksiyon ikinci haftaya göre hastalar ya da defervesce (-azaltmak ve ateş) ya da sistemik multi-organ başarısız geçmesi. Türlerin veya viral yük bağlı %50–89 arasında değişen insan durumda-Kısmet oranı ile ölüm oranları genellikle yüksek. Ölüm nedeni genellikle hypovolemic şok ya da organ yetmezliği nedeniyle olduğunu.

Ebola diğer hayvanlar

Ebola salgınlar insan nüfusu arasında genellikle enfekte vahşi hayvan sığır işleme sonuçlanır. Hayvan nüfusu düşüşler salgınlar insan nüfusu arasında genellikle koyun. Bunlar, öngörmek ve Ebola salgınları önlemek için hayvan nüfusu 2003 Epidemiologi açmıştır.

Ebola salgınlarının % 88 gözlenen düşüş şempanze 2003'te nüfus göstermiştir.

Afrika'da değil önceki patlak ve insanlarda patojenik olmayan, Reston ebolavirus domuz nüfus Türkiye arasında son zamanlarda kabul edilmiş; Bu keşif virüs önce Reston ebolavirus ilk keşfi maymunlar arasında 1989 yılında beri ve muhtemelen dolaşan olduğunu göstermektedir.

[PAGE]

Ebola geçmişi

Ortaya çıkışı

Ebolavirus ilk 1976'da Ebola Kanamalı Ateşi Zaire ve Sudan salgınlarının ortaya çıktı. Zaire in patlak Ebola zorlanma herhangi bir insan patojenik virüs, kabaca % 90, 1976 yılında % 88, 1994 yılında % 59, 1995 yılında % 81, 1996 yılında % 73, 2001-2002 yılında % 80 ve 2003'te % 90 vaka-Kısmet oranları ile en yüksek olgu fatality oranları birine sahiptir. Daha sonra Sudan patlak zorlanma bir durumda yaklaşık % 50 fatality oranına sahip.

Süre Kasım 1989, bir elektron microscopist USAMRIID gelen bir salgın ve Simian Kanamalı Ateşi (shfv) soruşturma filoviruses Ebola görünüş itibariyle Yengeç yiyen şebeği the Philippines Drums laboratuvarları Reston alınan alınan doku örnekleri de benzer keşfedilmiştir. Şüpheli ve daha önce bilinmeyen virüs lethality nedeniyle, soruşturma kısa sürede dikkat çekti.

Kan örnekleri, olay sırasında 178 hayvan işleyicileri alınmıştır. O, sonunda altı hayvan işleyicileri seroconverted. Hasta olmak işleyiciler başarısız olunca, virüsün insanlar için çok düşük bir pathogenicity vardı cdc sonucuna vardı.

Hem Türkiye hem de Amerika Birleşik Devletleri hiçbir önceki durumlarda enfeksiyon vardı ve daha fazla yalıtım It sonucuna Ebola başka bir türün ya da Asya kökenli yeni bir filovirus ve '' Reston ebolavirus'' adlı (rebov) sonra olay yerini.

Son durumlar

1992'de Japonya'nın Aum Şinrikyo kült üyeleri Ebola bir terör silah olarak kullanarak kabul. Onların lideri Shoko Asahara, yaklaşık kırk üye Zaire için tıbbi yardım Ebola kurbanları için bir virüs örnek almaya varsayılan bir girişimi olarak sunan kisvesi altında açtı. Virüsün yüksek morbidite nedeniyle, biyolojik savaş için potansiyel bir ajan olduğunu.

Ebola ve onaylanan aşı ya da tedavi mevcuttur çünkü öldürücü niteliği göz önüne alındığında, bu bir Biyogüvenlik düzeyi 4 ajan yanı sıra bir kategori a biyoterörizm ajan merkezleri tarafından hastalık kontrol ve Önleme sınıflandırılmıştır. Kullanılmak üzere biyolojik savaş weaponized potansiyeline sahiptir. Hastalarda etkili salgın yayılıyor yetenekli önce hızlı bir şekilde ölmek olarak onun hızlı lethality tarafından biyolojik silah olarak etkinliğini tehlikeye.

Reston patlak dan toplanan dikkat kamu yararı, sayısız kurgusal eserlerinin yayın için önde gelen bir artış istenir.

bbc, ebola sık salgınları 5.000 goriller ölümleri neden olmuş bir çalışma raporları.

30 Ağustos 2007 itibarıyla, 103 kişi (100 yetişkin ve üç çocuğu) Köyü Kampungu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti olarak şüpheli Kanamalı Ateşi salgını tarafından enfekte. İki köy şefleri cenaze sonra patlak başladı ve dört köyde 217 kişi hastalandı. Dünya Sağlık Örgütü, analiz için kan örnekleri almaya bir ekip gönderdi ve vakaların çoğunun '' Ebolavirus'' sonucu olduğunu doğruladı. Kongo'nın son büyük Ebola salgını, 1995 yılında Kikwit, Ağustos 2007 patlak kaynaktan yaklaşık 200 km 245 kişi öldü.

30 Kasım 2007 tarihinde, Ebola Bundibugyo semtinde bir salgının Uganda Sağlık Bakanlığı doğruladı. Amerika Birleşik Devletleri Ulusal referans laboratuvarları ve merkezleri tarafından hastalık kontrol için test örnekleri onaydan sonra Dünya Sağlık Örgütü '' Ebolavirus'' şimdi geçici olarak Bundibugyo adlı yeni bir tür varlığını doğruladı. Salgın, 20 Şubat 2008 tarihinde resmi sona ermiştir. Iken sürdü, 149 durumlarda bu yeni yük bildirildi ve 37 bu ölümler için yol açtı.

Çevre ve filovirus, hücre sistemi ve filovirus etkileşim ve filovirus tedavi ve Önleme keşfetmek için bir Uluslararası Sempozyum Centre Culturel Français, Libreville, Gabon Mart 2008 sırasında düzenlenecek ' dir. Kasım 27, 2008, Güney Batı Kasai ili ve kan virüsü ortaya çıktı ve dışkı örnekleri laboratuvarları Gabon ve Güney Afrika'da tanımlanması için gönderildi.

Onbir öldürdü ve southern Demokratik Kongo Cumhuriyeti yirmi kişi enfekte gizemli bir hastalığı Ebola virüsü belirlenmiştir. Sınır Tanımayan Doktorlar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Batı Kasai ili için Pazartesi 29 Aralık 2008 olarak 11 ölümleri bildirir. Bu söyleniyor, daha 24 durumlarda tedavi. Ocak 2009 yılında, Angola bölümü drc ebola yayılmasını önlemek için onların sınır kapandı.

12 Mart 2009 tarihinde bir Tanımlanamayan 45 yaşındaki kadın bilimci Almanya'dan yanlışlıkla onu parmak Ebola laboratuvar fareler enjekte için kullanılan bir iğne ile pricked. O deneysel bir aşı üzerinde kullanılan insan daha önce hiç verildi. 21 Günlük Ebola kuluçka dönemi bir salgın için en yüksek döneminde 2 Nisan 2009 itibarıyla geçti çünkü o sağlıklı ve güvenli bildirilmiş. Olsun veya olmasın diye hiç aslında virüs bulaşmış belirsizdir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 887’ye çıktığını bildirdi.

WHO'nun açıklamasında, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı kaydedildi. Ebola salgınının başlamasından itibaren Gine’de bin 600 vaka tespit edildiği, Nijerya’dan da ölüm haberinin gelmeye başladığı bildirildi.

Bugüne kadar Gine'de 358, Liberya’da 255, Sierra Leone’de 273 ve Nijerya'da da 1 kişi olmak üzere 887 kişinin Ebola’dan hayatını kaybettiği açıklandı.

-İkinci Amerikalı için gönderilen uçak Liberya’ya indi-

Bu arada, Ebola ile mücadele için Liberya’da gönüllü olarak görev yapan Amerikalı doktor Kent Brantly’in ülkesine ulaşmasının ardından ikinci ABD’linin de tahliye işlemi başladı.

Liberya havaalanı yetkilileri, Ebola’ya yakalanan ikinci ABD vatandaşı Nancy Writebol için gönderilen uçağın pazartesi öğleden sonra Monrovia’ya ulaştığını bildirdi.

Uzun süredir Liberya’da misyonerlik yaptığı belirtilen Writebol’u alacak uçağın salı sabahı erken saatlerde ABD’ye dönüş için havalanacağı ifade edildi.

Ebola virüsü Ebola virüsü nedir Ebola virüsü hakkında bilgi Ebola virüsü tedavi Ebola virüsü korunma yolları tedavisi Ebola virüsü kaç kişi öldü Ebola virüsü Türkiye Ebola virüsü nasıl bulaşır İşte Ebola virüsü hakkın bilgiler

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.