Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane atasözünün anlamı

Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane atasözünün anlamı
Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane, kişi nasıl olsa ölür. Ama her ölüm bir nedene dayanır. Kimi ölümlerin nedeni olarak gösterilen şeyler ölüm sonucunu doğuracak şeyler olmaktan uzaktır. Bunlar bahanedir; asıl neden, kişinin yaşama süresinin sona ermiş

 

Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane atasözünün anlamı nedir: 

Kainattaki her canlı doğar gelişir ve ölür. Nitekim insan da bir canlı olduğu için insan da zamanı geldiğinde vefat edecektir, Allah (c.c.) insan ne kadar ömür vermiş ise insan o kadar yaşar Allahın kulu olan insan bu ömrü ne uzatabilir ne de  kısaltabilir.Ömrünün sonuna gelen bu canı bir sebep ile teslim edecektir.

Bu sebep kaza, hastalık...  gibi bir durumla olur. Yani bu sebepler aslında  bahanedir. Kul allahın verdiği ömür doldukça rahunu teslim edecektir. Sebepler ise bu can vermeye sadece vesiledir. İnsanlar olarak günümüzde yaptığımız işte senin yüzünden öldü, sen olmasa idin yaşayacaktı gibi sözler aslında kullanılmamalı. Atalarımız gerçekten Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane Atasözünü çok güzel söylemişler.

Kaynak:Eğitim Sistem

122
23
122
2
11
1
203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum