Efsaneye göre Kral Midas hangisinden muzdariptir

Efsaneye göre Kral Midas hangisinden muzdariptir
Efsaneye göre Kral Midas hangisinden muzdariptir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Efsaneye göre Kral Midas hangisinden muzdariptir 

Doğru Cevap: Tuttuğunun altın olmasından

Bir gün Frigya’yı gezerken Midas’ın gül bahçelerinde uykuya dalar ve Midas onu bulur 10 gün boyunca misafir eder bundan etkilenen Dionisos, kral’a istediğini yerine getireceğini söyler ve Midas ondan dokunduğu her şeyi altına çevirmeyi diler bu isteği gerçekleşir. Midas ilk zamanlar memnundur halinden fakat yiyecek, içecek her şeyin altın olması onu zora sokmuştur ve sonra bundan vazgeçtiğini söyler ve yardım ister Dionisos ona, Paktalos ırmağında yıkanmasını söyler Kral bunu gerçekleştirir ve eski haline geri döner.
Kral, ev ahalisine yeteneğini göstermek ve biraz da keyif çatmak üzere bir ziyafet hazırlanmasını emreder fakat bu emri onun keyfini değil ne yazık ki pişmanlığını besler. Ziyafetin ilk dakikalarında eline aldığı her yemek altına dönüşür ve bu sebeple yemek yiyemez. Pişmanlığını çığ gibi büyüten bir diğer olay ise kızını sevmek isteyen Midas’ın kızının da altına dönüşmesidir. Bunun üzerine Midas büyük bir telaşla Dionysos’un yanına döner ve bu laneti ondan alması için tanrıya yalvarır. Dionysos, kralın bu durumuna acıyarak ona Paktalos ırmağında yıkanmasını söyler. Midas, tanrının söylediği şeyi hemen uygular ve altına dönüştürdüğü her şeyin tekrar eski haline geldiğini görür. Diğer rivayete göre ise kralın kızı eski haline dönmemiştir ve kral açgözlülüğünün bedelini en ağır şekilde, kızının canıyla ödemiştir. Aristotales’e göre ise hikaye Midas’ın açgözl

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.