Eğer birisi Dışarıda kar yağıyor derse ve o anda dışarıya bakıp karın yağdığını görürsek doğru söylediğini düşünürüz

Eğer birisi Dışarıda kar yağıyor derse ve o anda dışarıya bakıp karın yağdığını görürsek doğru söylediğini düşünürüz
Eğer birisi Dışarıda kar yağıyor derse ve o anda dışarıya bakıp karın yağdığını görürsek doğru söylediğini düşünürüz. Bu açıklama hangi kavrama aittir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Eğer birisi "Dışarıda kar yağıyor." derse ve o anda dışarıya bakıp karın yağdığını görürsek doğru söylediğini düşünürüz. Bu açıklama hangi kavrama aittir?

Cevap : Bu açıklama doğrulama kavramına aittir. Doğrulama, bir ifadenin veya bilginin gerçekliğini kanıtlamak veya onaylamak amacıyla yapılan eylemleri ifade eder. Bahsettiğiniz durumda, kişi dışarı bakarak karın gerçekten yağdığını görerek ifadenin doğruluğunu kanıtlamış olur. Bu tür bir gözlem veya deney sonucunda, ifade veya bilginin doğru olduğuna dair bir doğrulama sağlanmış olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.