Eğer kokladığınız malzeme, kokusuz malzeme olsaydı burnunuzla ayırt edebilir miydiniz

Eğer kokladığınız malzeme, kokusuz malzeme olsaydı burnunuzla ayırt edebilir miydiniz
Eğer kokladığınız malzeme, kokusuz malzeme olsaydı burnunuzla ayırt edebilir miydiniz, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Eğer kokladığınız malzeme, kokusuz malzeme olsaydı burnunuzla ayırt edebilir miydiniz, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Kokusu olmayan bir malzemeyi koklamak mümkün değildir çünkü kokuyu algılamak için burun, belirli kimyasal maddeleri tespit eder. Kokusu olmayan bir şeyin kokusunu almak mümkün değildir.

Hayır, kokladığınız malzeme kokusuz olsaydı burnunuzla ayırt edemezsiniz çünkü kokuyu algılamak için burun, belirli kimyasal maddeleri tespit eder ve bu kimyasal maddeler olmadığında koklama duyusu kullanılamaz. Bu nedenle kokusu olmayan bir malzemeyi koklamak, kokusuz olduğu için sonuç vermez. Kokunun algılanması, özel kimyasal reseptörler tarafından gerçekleştirilir.

15
55
1
3
1
0
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.