Eğitimde dev birleşme - 54 genel müdürlük, 96 okul.. - Fatih Koleji

Eğitimde dev birleşme -  54 genel müdürlük, 96 okul.. - Fatih Koleji
Uluslararası bilim olimpiyatlarında elde ettiği başarılarla Türkiye’ye madalyalar kazandıran Fatih Koleji, belli özellikleri taşıyan özel okulları bünyesi altında topluyor. Bundan böyle franchise sistemi ile ‘Fatih Kriterleri’ne uyan tüm özel okullar Fati

Türkiye’de 1982 yılından itibaren eğitim sektöründe hizmet veren ve bu alanda birçok başarıya imza atan Fatih Koleji birikimini tüm Türkiye’ye yayacak bir proje başlattı. Belli standartları taşıyan okullar Fatih Koleji çatısı altında toplanacak. Projenin ilk etabında Burç, Fetih, Sakarya Işık, Çırağan ve Ufuk Kolejlerinin bir araya gelmesiyle 54 genel müdürlük ve 96 okula ulaşıldı. Four Seasons Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Kolejleri Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, hedeflerinin bu sayıyı birkaç sene içerisinde 100’e çıkarmak olduğunu söyledi. İstanbul, Adapazarı, Gebze, Tekirdağ, Kırklareli, Bartın ve Zonguldak illeri başta olmak üzere 51 okulun bir araya gelmesiyle büyümeyi amaçladıklarını belirten Kıcıroğlu, birleşme sağlanan okulların ay sonuna kadar tamamen Fatih Koleji olacağını, ardından projeyi tüm Türkiye’ye yayacaklarını vurguladı.

Bugüne kadar olimpiyatlarda 10 birincilik, 8 ikincilik, 8 üçüncülük ve 559 madalya sahibi olduklarını hatırlatan Kıcıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra amacımız, verdiğimiz hizmeti daha geniş kitlelere yaymak. Bunun için yaklaşık 1 yıldır hazırlıklarını sürdürdüğümüz bu projeyi bugün sizlerle paylaşıyoruz. Fatih Koleji olarak, arzu eden özel okullarla, Fatih kalitesine uymaları durumunda birleşmeyi teklif ediyoruz. Bizim amacımız büyümek ve kaliteyi yaymak.” Belirledikleri şartlara uyan okulların kendi kurumsal sistemlerine dâhil olacaklarını kaydeden Kıcıroğlu, “Genel müdürlüğümüz tarafından uygulanan sınav sistemi, müfredat, Türkiye geneli uygulamalar gibi her türlü işleyişin parçası olacak olan bu okullar, tam anlamıyla birer Fatih Koleji olacak. Böylece Fatih Kolejleri, Türkiye için dünyayla daha güçlü yarışacak.” diye konuştu.

Fatih Koleji’nde okuyan 5 bin 200 öğrenci bulunduğunu hatırlatan Fatih Kolejleri Genel Müdürü, birleşme ile bu sayının 20 bine yaklaştığını ifade etti. Tüm okulların merkezinin Yenibosna’daki merkez kampüs okul olacağını aktaran Kıcıroğlu, buradan bir ekibin, yeni katılan okulların standardizasyonu için çalışacağını ifade etti. Tüm okullarda sistemin ve verilen hizmetin aynı olacağını söyleyen Kıcıroğlu, güvenlik, yemek, temizlik gibi hizmetlerin de aynı şekilde sunulacağını bildirdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.