Eğitimde Yenilik E-okul

Eğitimde Yenilik E-okul
Eğitim sisteminin bir parçası da öğrencinin durumunun kontrol altında tutulmasıdır. Ancak bu sayede öğrencinin belirli bir başarı düzeyini yakalaması sağlanmaktadır.

Bu noktada aile-okul işbirliğinin önemi büyüktür. Önceden sadece veli toplantıları ve karneler ile çocuklarının durumunu öğrenen veliler 2007 yılından bu yana artık tek bir dokunuşla velisi bulundukları çocuğun durumunu öğrenebilirler. Bunun için kurulmuş olan sistemin adı e-okul sistemidir. E-okul sistemi içerisinde giriş yapan bir veli veya öğrenci not durumundan, devamsızlıklara pek çok bilgiye kolayca ulaşma şansına sahip olur.

E-okul sistemi hem veli hem de öğrenci için oldukça büyük kolaylık sağlamaktadır. Öğrenci sisteme kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapar ve ardından açılan ekranda güvenlik sorularını yanıtlar. Güvenlik sorularına doğru bir şekilde cevap verildikten sonra e-okul sistemi açılmış olur. Sistem içerisinde her öğrencinin kendine ait bir hesabı bulunmaktadır. Bu hesap içerisinde sistemin var olduğu günden itibaren almış olduğu tüm notlar, öğretmen ve ders bilgileri, devamsızlık bilgileri ve okul duyuruları yer almaktadır. Bu sayede e-okul sistemi ile öğrenci öğrenmesi gereken bilgileri çok daha kolay, hızlı ve sağlıklı bir şekilde öğrenir. Öğrenci velisi de oldukça kolay bir şekilde velisi olduğu çocuğun takibini yaparak bilgi sahibi olmaktadır.

E-okul sistemi sayesinde öğretmenlerinde işi oldukça kolaylaşmıştır. Gerekli duyuruları ve not açıklamalarını e-okul üzerinden yapan öğretmenler öğrencileri ile daha hızlı bir şekilde bilgi paylaşımında bulunurlar. Bu da eğitim hayatında oldukça önemlidir. E-okul sayesinde okul ve öğrenci arasında ki iletişim hız kazanmıştır. Öğrenci istediği her an herhangi bir derste ki başarısını görebilir, önceki yıllarda almış olduğu notlar ile başarı belgelerine ulaşabilir. Bu sayede eğitim hayatı hakkında daha net bir fikre sahip olmuş olur. E-okul sistemi okul duyurularını da içerdiği için okul yönetimi tarafından gereken bilgiler öğrencilere çok daha rahat ve güvenilir bir şekilde aktarılır.

Tüm bu nedenlerden dolayı ülkemizde 2007 yılından bu yana e-okul sistemi kullanılmaktadır. Hem öğrenciler hem veliler hem de okul tarafından oldukça beğeni ile kullanılan bu sisteme e-okul.meb.gov.tr adresinden ulaşmak mümkündür.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.