Eğitime hazırlık ödeneği nedir

Eğitime hazırlık ödeneği nedir
Her eğitim öğretim döneminin başında eğitim çalışanlarına ödenen eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye parası) miktarı her yıl artmaktadır.

Eğitime hazırlık ödeneği nedir

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu öğretim yılına hazırlık ödeneğini, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde, Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda yapılan ödeme, olarak tanımlamıştır.

Eğitime hazırlık ödeneği kimlere ödenir

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.

2020 eğitime hazırlık ödeneği 1210 TL'dir. 2021 yılında ise 1250 TL ödenek ödenecektir.

MEB’in sözleşmeleri öğretmenlerinin ise damga kesintisi ek olarak SGK kesintilerinin de bulunması sonucu bu miktar 1.032,28 TL şeklinde net miktar olarak belirlenmiştir.

Yapılacak olan ödenekler Eylül ayında öğretmenlere verilmesi beklenmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.