Ehliyet almanın püf noktaları nelerdir

Ehliyet almanın püf noktaları nelerdir
Merhaba sevgili okurlar, bu yazımda başlıktan da anlayacağınız gibi ehliyet almanın püf noktalarından bahsedeceğim. Öncelikle bayan arkadaşlar gücenmesinler ama erkek arkadaşlar bu konuda bir adım öndeler.

Çünkü erkek, çocukluğundan itibaren arabaya daha meraklı olduğundan; ayrıca araba olan bir ortamda da büyümüş ise ister istemez araba ve araba kullanımı ile ilgili bir çok şeyi öğreniyor. yani sınava girmeden yolu yarılamış oluyor. Diyeceksiniz ki peki neden bu kişilerin hepsi sınavı ilk seferde geçemiyor. Hatta girilen sınav sayısı 3, 4′ü bile buluyor . Sebep şu: Teorik bilgi ve teferruat. Yani maalesef ne kadar iyi şoför olursanız olun “kavşaklarda ki kazalarda araçların kaç metre önüne ve arkasına reflektör konulur? ” sorusunu bilmek için kitap okumak gereklidir.

O halde başarı sadece direksiyondan ibaret değil. 50 puan geçmeye maalesef yetmiyor 20 puan daha lazım O halde yapmamız gerekenler şunlar.

Araba ve Trafik konularına aşina olanlar;

  • Mümkün mertebe özellikle teorik konuları okumaya çalışmak ( * * * )
  • Önceden çıkmış soruları çözmek ( * * * * * )
  • Deneme sınavları yapmak ( * * * * )

Araba ile yeni tanışanlar;

  • Yukarıda ki üç madde sizin içinde geçerli ( * * * * * )
  • Tüm konuları okumak (motor-trafik-ilk yardım) ( * * * * * )

Aynı zamanda öğrendiklerimizi sınava en iyi şekilde aktarmak ve sınavda heyecanımızın bize bildiklerimizi unutturmaması için sakin olmalı ve heyecanımızı kontrol altına almalıyız. Ayrıca unutulmamalıdır ki ehliyet sınavlarında sürekli benzer sorular sorulmaktadır. Yani M.E.B.’lığı belli kıstasların dışına çıkmamaktadır. Bundan dolayı konularda ve testlerde çok uç noktalara gitmeye yani gereksiz bilgiler öğrenmeye gerek yoktur.

5
41
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.