Einstein'ı eleştiren ona uzun saçlı bir deli diyen kimdir

Einstein'ı eleştiren ona uzun saçlı bir deli diyen kimdir
1920'lerde arkadaşına yazdığı bir şiirinde Newton'ın biliminin altüst edilmesine sebep olduğu için Einstein'ı eleştiren ona uzun saçlı bir deli diyen kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1920'lerde arkadaşına yazdığı bir şiirinde Newton'ın biliminin altüst edilmesine sebep olduğu için Einstein'ı eleştiren ona uzun saçlı bir deli diyen kimdir

A- Salvado Dali
B- Nikola Tesla
C- Orhan Veli Kanık
D- Winston Churchill

Doğru Cevap: Nikola Tesla

Büyük mucit Nikola Tesla, 11 Temmuz 1935 günü yayımlanan The New York Times gazetesine verdiği bir demeçte, gelmiş geçmiş en önemli bilim insanlarından biri olan Albert Einstein ile ilgili şunları söylüyordu:

Einstein’ın görelilik çalışmaları göz alıcı bir matematiksel kılıftan ibarettir. Bu kılıf, insanları büyüler, etkiler ve bir yandan da altında yatan hataları gizler. Einstein’ın Teorisi, cahil insanların onu bir kral gibi görmesi için mor renkte giysiler giyen bir dilenci gibidir. Teorinin yandaşları, bilim insanı olmaktan ziyade metafizikçilerden ibarettir.

Uzun Saçlı Bir Deli!

Çok üzgünüm, Sir Isaac, sizin ününüzü kıstılar,
Sizin büyük biliminizi alt üst ettiler,
Şimdi
uzun saçlı bir deli, Einstein isimli,
Sizin tüm öğretilerinizi bozuyor.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.