Ekolojik dengenin bozulmasına yol açan faktörler neler olabilir

Ekolojik dengenin bozulmasına yol açan faktörler neler olabilir
Ekolojik dengenin bozulmasına yol açan faktörler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekosistemin ekolojik dengeyi sürdüren süreçleri vardır:

  • Abiyotik ortamdan biyosfere ve daha sonra abiyotik çevreye geri dönüşümlü madde akışı.
  • Gıda ağları içindeki etkileşim dengesinin korunması.

Bu süreçler ekosistemde korunulmalıdır; Bu döngüdeki herhangi bir müdahale, ekolojik dengeyi bozar ve etkiler. Aşağıda, yaşayan dünyadaki ekolojik dengesizliğin sebepleri bulunuyor:

Sentetik ürünler, plastik torbalar, sandalyeler, oyuncaklar, vb. Gibi kimyasal sentezlerle yapay olarak oluşturulan kimyasal işlemlerle üretilen malzemelerdir. Bu sentetik malzemeler yıllarca sürülebilir ve ayrıştırıcılar tarafından ayrıştırılamaz. Farklı plastik ürünler gibi bu sentetik ürünler plastikten oluşur; Bu insanın yaratılışı olan, biyosferdeki maddelerin akışını engeller.

Tarım arazilerinin sanayi sitelerine veya konut alt bölümlerine dönüştürülmesi nedeniyle, insan tarafından daha fazla zehirli atık yaratılmaktadır. Endüstriler ürünlerini üretirken kimyasallar kullanırlar ve bazı endüstriler atıklarını bertaraf ederken çok sorumsuzdurlar.

Bazıları deniz hayvanları ve mikroorganizmaların ölümüne yol açan nehirler ve göller gibi su kütlelerine bile zehirli atıkları bırakabilirler. Parçalayıcıların azalması, maddelerin geçimsiz çevreye geri dönmesine neden olabilir.

4
1
2
2
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.