Ekolojik kavramları büyükten küçüğe sıralayınız

Ekolojik kavramları büyükten küçüğe sıralayınız
Ekolojik kavramları büyükten küçüğe sıralayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekolojik kavramların büyükten küçüğe doğru sıralanması: Biyosfer > Ekosistem > Biyom > Komünite > Populasyon

Biyosfer, dünyada bulunan bütün ekosistemlerin toplamıdır. Canlı küre olarak bilinir. Kalınlığı 16-20 km olan tabakadır.

Ekosistem, bir bölgedeki canlı ve cansız ortamın meydana getirdiği biyolojik yapıdır. Ekosisteme örnek olarak ormanlar, çöller, çayırlar vb. verilebilir.

Biyom, iklim koşullarının ve bitki örtüsünün aynı olduğu geniş coğrafi alanlardır. Biyomların kendilerine özgü bitki, hayvan ve iklim türü bulunur. Biyoma örnek olarak tropikal yağmur ormanları vb. verilebilir.

Komünite, aynı çevre koşullarına sahip ortamda bulunan ve birbirleriyle etkileşimde bulunan türlerin meydana getirdiği biyolojik birimdir. Ekosistemlerin canlı bölümünü oluştururlar dolayısıyla ekosistemlerden daha küçüklerdir. Komüniteye örnek olarak insanların sindirim sisteminde bulunan mikroorganizmalar, Toros dağlarındaki orman komüniteleri vb. verilebilir.

Populasyon, belirli sınırlar içinde yaşayan aynı türden oluşan bireyler topluluğudur. Populasyona örnek olarak Toros dağlarında yetişen kekik bitkisi, Sapanca gölündeki aynalı sazanlar vb. verilebilir.

57
8
12
3
8
5
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.