Ekstrem sıcaklıkların ve sonrasında yaşanabilecek kuraklığın insan yaşamına ne gibi etkileri olabilir

Ekstrem sıcaklıkların ve sonrasında yaşanabilecek kuraklığın insan yaşamına ne gibi etkileri olabilir
Ekstrem sıcaklıkların ve sonrasında yaşanabilecek kuraklığın insan yaşamına ne gibi etkileri olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuraklığın en ciddi ve tehlikeli doğal felaketlerden biri olduğunu az önce söylemiştik. Dolayısıyla etkileri ve sonuçları da bir o kadar önem arz etmektedir. Kuraklıktan doğal çevreden, insan yaşamına kadar hemen her canlı etkilenmektedir. Topraktaki nemin azalması ağaçların ve ormanlık alanların azalmasına yol açar. Tarım alanları yeterince sulanamadığından verim düşer. Tarımda görülen zarar ekonomiye de yansır. çok ciddi kentsel sorunlar, temiz su kaynağı yetersizliği ve sağlık problemleri baş gösterir.

1. Sebze, meyve ve çeşitli bitkiler artık yetiştirilemez.

  • Çeşitli ilaçlar yapılamaz.
  • Birçok kişi açlık çekebilir.
  • Birçok kişi alternatif gıdalara yönelebilir, bunlar da insan sağlığını olumsuz etkileyebilirler.

2. Hayvanların soyları tükenir.

  • Birçok canlının diyetlerini tamamlamaları için yemeleri gereken hayvanların soyu tükenir.
  • İnsanların da artık dengeli beslenmesi sağlanamaz.
  • Doğadaki birçok etkileşim durur. Örneğin, arılar olmazsa tozlaşma durur. İnsanlar bal elde edemez, birçok bitki büyümez.

İşte bu yüzden küresel ısınma konusunda bizim üzerimize düşen büyük sorumluluklar vardır çünkü küresel ısınma ekstrem sıcaklıklara neden olacaktır.

Bu yüzden birçok canlı hayatını kaybedecek ve dünya artık yaşanılamaz bir yere dönüşecektir.

303
27
311
32
48
170
265
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.