El Greco hangi devletin yönettiği topraklarda doğmuştur

El Greco hangi devletin yönettiği topraklarda doğmuştur
Rönesans döneminin en ünlü ressamlarından El Greco hangi devletin yönettiği topraklarda doğmuştur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Rönesans döneminin en ünlü ressamlarından El Greco hangi devletin yönettiği topraklarda doğmuştur

A- Yunanistan Krallığı

B- Venedik Cumhuriyeti

C- Osmanlı Devleti

D- Roma İmparatorluğu

Doğru Cevap: Venedik Cumhuriyeti

El Greco Maniyerist ressam, heykeltıraş ve mimarı. O tarihlerde Venedik idaresinde olan Girit'te doğdu. Bizans sanatı üslubunda eğitim gördü. 26 yaşında Venedik'e, 1570'te Roma'ya gitti ve rönesans üslubunda da resim eğitimi aldı.

El Greco (okunuşu: el greko, Yunan , asıl adı: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Domenikos Teotokopulos ) (d. 1541 - 7 Nisan 1614) Maniyerist ressam , heykeltıraş ve mimarı .

O tarihlerde Venedik idaresinde Olan Girit 'te doğdu. Bizans sanatı üslubunda eğitim gordu. 26 yaşında Venedik'e, 1570 'te Roma ' ya gitti ve rönesans üslubunda da resim eğitimi alındı. Roma'da bir atölye açılması ve maniyerizm etkisinde yapılmış. 1577 'de Toledo , İspanya ' ya yerleşti. Burada en önemli eserlerini ve 1614'te vefat etti.

El Greco'nun dramatik ve dışavurumcu üslubu çağdaşlarınca tam olarak anlaşılmasıdı ve açık 20. yüzyılda tam olarak takdir edildi. Sanatçı, dışavurumculuğun ve kübizmin öncüsü olarak kabul edilir. Kişilik ve eserleri Rainer Maria Rilke ve Nikos Kazancakis olan edebiyatçılara ilham kaynağı oluşmuştur. El Greco genel resim akımlarından bağımsız, şahsına özgü bir resim, yorumlansa da, resimlerdeki uzun figürler ve tuhaf renk seçimi, batı resmiyle Bizans resminin bir bileşimi olarak kabul edilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.